Deputatul Aura Vasile a declarat, marti, pentru Agerpres, ca a revenit asupra deciziei sale de a se declara membru al grupului progresist din Parlament si va ramane in PSD.

Aura VasileFoto: Agerpres

Ea a aratat ca a depus la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor o adresa prin care anunta ca renunta la decizia de luni de a pleca la UNPR.

"Daca eram in deplinatatea fortelor si nu eram cu perfuzia la mana probabil veneam eu in Camera si spuneam ce aveam de spus. Motiv pentru care am transmis o alta hartie la grup, la Dusa (n.r. liderul deputatilor PSD), prin care spun ca revin asupra primei decizii si raman in grupul PSD. (...) Am rugat conducerea Camerei sa nu fie citita hartia, pentru ca Regulamentul spune ca eu trebuie sa spun de la microfon acest lucru, m-am suparat si am trimis o alta hartie la grup prin care anunt ca raman in PSD", a precizat Aura Vasile.

Ea a precizat ca se simte mai bine, dupa ce luni a suferit un puseu de tensiune.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor democrat-liberalul Ioan Oltean a informat marti plenul Camerei, in calitate de presedinte de sedinta, ca deputatul Aura Vasile a depus o cerere in atentia conducerii forului legislativ in care anunta ca va activa in cadrul grupului parlamentar progresist.

Ioan Oltean a dat citire adresei prin care Aura Vasile anunta: "Din data de 19 decembrie 2011 ma declar deputat apartinand grupului parlamentar progresist din Parlamentul Romaniei, membru UNPR".

Interpelat din sala de deputatii PSD care i-au sesizat ca nu este clar daca Aura Vasile a trecut la UNPR sau a ramas in PSD, Ioan Oltean a spus: "Va informez ceea ce a scris".

"Daca a renuntat, va face o adresa prin care va comunica acest lucru si se va citi acea adresa. Eu nu pot sa va anunt decat ceea ce am in mapa de sedinta", a precizat Ioan Oltean.