Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca cererea Uniunii Social Liberale (USL) privind radierea Partidului Democrat Liberal (PDL) din Registrul Partidelor Politice nu indeplineste dispozitiile legale necesare.

"Prin hotarare judecatoreasca s-a admis cererea formulata de Partidul Democrat Liberal, s-a luat act de modificarea Statutului, a componentei membrilor Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal si s-a dispus inregistrarea modificarilor in Registrul Special al Partidelor Politice de la grefa Tribunalului Bucuresti. In contextul celor prezentate, a rezultat ca dispozitiile legale care reglementeaza interventia Ministerului Public pentru a solicita radierea acestui partid politic, nu sunt incidente in aceasta cauza", informeaza comunicatul, citat de Agerpres.

Biroul de presa al PICCJ arata ca in situatia in care, prealabil sesizarii Tribunalului Bucuresti, s-ar fi constatat ca modificarile nu au fost comunicate in vederea inregistrarii in Registrul Special al Partidelor Politice, sau in situatia in care, pe cale judecatoreasca, ar fi fost respinsa cererea de incuviintare a modificarii statutului si s-ar fi constatat ca partidul politic actioneaza in baza statutului modificat, ar fi devenit incidente dispozitiile legale care reglementeaza interventia Ministerului Public.

Uniunea Social Liberala (USL) a trimis procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, o scrisoare oficiala in care i-a cerut, in baza legii partidelor politice, sa ia masuri pentru radierea din registrul partidelor politice a Partidului Democrat Liberal (PDL) pentru ca nu si-a depus modificarile la statut la tribunal in termenul legal de 30 de zile.

De asemenea, PICCJ constata si faptul ca Tribunalul Bucuresti a admis si cererea formulata de Partidul Popular Agrar privind modificarea statutului, a conducerii si denumirii, semnului electoral si s-a dispus inregistrarea modificarilor in Registrul Special al Partidelor Politice, raspunzand astfel solicitarii Partidului Verde de radiere a Partidului Popular Agrar.

"Prin urmare, intemeiat pe hotararile judecatoresti, Ministerul Public a constatat conformitatea documentelor modificatoare ale Statutului celor doua partide cu activitatea pe care o desfasoara", se mai arata in comunicat.