Adrian Nastase sustine ca adjudecarea de PDL a sefiei Senatului reprezinta “fara indoiala o pierdere pentru PSD”, dar ca in opinia colegilor sai din partid ar putea fi un castig pe termen lung pentru ca a fost “eliminata o ambiguitate”. “Cred ca la un moment dat cand eram ministru de Externe dorea sa intre in diplomatie. Am avut si mai tarziu relatii civilizate cu dansul. Este un om cu care se poate dialoga”, a declarat Adrian Nastase despre Vasile Blaga.

Adrian NastaseFoto: Hotnews

Prezent la Curtea Suprema la un nou termen in dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a comentat alegerea senatorului PDL Vasile Blaga in functia de sef al Senatului. Vezi mai jos declaratiile lui Adrian Nastase:

  • “Din punct de vedere procedural chestiunea se va decide in urma solutionarii plangerii nostre la Curtea Constitutionala. Altfel insa sigur alegerea domnului Blaga va crea un alt tip de echilibru in interiorul PDL-ului si cred ca lucrul asta este important.
  • Eu il cunosc inca din anii 90 de pe vremea cand era prefect la Bihor. Cred ca la un moment dat cand eram ministru de Externe dorea sa intre in diplomatie. Am avut si mai tarziu relatii civilizate cu dansul. Este un om cu care se poate dialoga. Sunt convins ca din acest punct de vedere Senatul se va afla intr-o situatie mai buna decat Camera Deputatilor.  
  • Este o pierdere partiala. Fara indoiala este o pierdere. Niciodata nu stii ce pierzi cand castigi si ce castigi cand pierzi. Aici poate ca o anumita clarificare si in zona noastra ne face mai dinamici, mai activ.
  • Pe termen scurt pierderea pozitiei din Senat nu este un castig, dar pe termen lung colegii mei cred ca este un castig. Este un castig in intarirea echipei si eliminarea abiguitatilor in ceea ce priveste configurarea echipei care va duce campania electorala”.