Senatorul PSD Daniel Savu cere demisia sau demiterea ministrului Apararii Nationale "pentru folosirea resurselor publice in interes personal", in urma articolelor din presa potrivit carora acesta s-a deplasat la o reuniune de partid cu elicopterul ministerului.

"In timp ce militarilor li se taie salariile, desi isi risca viata pe teatrele de operatiuni din intreaga lume, desi toti romani sunt pusi de actuala putere sa suporte politici drastice de austeritate, reprezentantii de varf ai guvernarii se folosesc abuziv de resursele publice. Avem, iarasi, o dovada a lipsei de solidaritate dintre actuala guvernare si popor, in aceasta perioada de criza economica", spune Daniel Savu, intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Senatorul PSD afirma ca nu este pentru prima oara cand Gabriel Oprea este surprins de presa deplasandu-se cu elicopterul in zonele unde UNPR organizeaza evenimente politice.

"Daca ministrul Apararii mai are o minima onoare ar trebui sa isi dea demisia. Daca nu, acesta ar trebui demis, imediat, de primul-ministru, Emil Boc. De asemenea, solicit premierului sa declanseze cat mai rapid o ancheta cu privire la faptele lui Gabriel Oprea si sa prezinte public rezultatele acesteia", a adaugat senatorul PSD.

Potrivit televiziunilor de stiri, Gabriel Oprea s-ar fi deplasat sambata la o reuniunea a UNPR, la Deva, cu elicopterul Ministerului Apararii. Purtatorul de cuvant al Apararii, Tiberiu Fratila, sustine insa ca Gabriel Oprea a plecat vineri cu elicopterul, pentru a se deplasa la Galati, unde a participat la ceremonia prilejuita de plecarea in teatrul de operatii Afganistan a Elementului de Comanda si Control Zabul si a Batalionului 300 Infanterie Mecanizata "Sf. Andrei".

Tiberiu Fratila a declarat, pentru Antena 3, "Ministrul a participat la aceea ceremonie, dupa care a plecat catre alte unitati militare din Alba, Sebes, Sibiu si Deva. A fost in interes de serviciu. Este o practica frecventa a ministrului Apararii Gabriel Oprea. Nu este prima data cand foloseste elicopterul".