Sunt persoane in PSD care au relatii bune cu cei de la putere, a acuzat miercuri la TVR Info deputatul social-democrat Madalin Voicu. El a facut referire directa la Mircea Geoana despre care a spus ca "prin terti, are o relatie buna si cu Cotrocenii". In acest context, Voicu a spus si despre actualul lider al PSD, Victor Ponta, ca mai are multe de invatat si ca nu are cei mai buni sfetnici.

"Sa stiti ca fostii ofiteri DIE, actuali SIE pastreaza inca tinta si traiectoria pe care au jurat sa le respecte; nu e ca la SRI sau la securitate; e un juramant ca la masoni, cred ca anumite personaje din partidele de pe scena politica, inclusiv din PSD, avand acest juramant facut au repere totusi comune; de aceea cred ca si in PSD exista riscul ca aceasta apartenenta sa dea un anumit comportament", a spus deputatul social-democrat.

Madalin Voicu i-a atras atentia lui Victor Ponta asupra acestor legaturi si influente, care ar putea afecta partidul: "ma gandesc daca nu cumva exista o anumita influenta iar Victor Ponta, ca presedinte trebuie sa aiba grija de asta".

Mircea Geoana a declarat luni seara ca decizia de inlocuire a sa din functia de presedinte al Senatului este o greseala strategica majora, intreband conducerea PSD daca persoana sa reprezinta o miza atat de mare incat sa cedeze a doua functie din stat puterii. Presedintele Senatului a atras atentia conducerii partidului ca sansele PSD de a pastra sefia Senatului in cazul in care va cere schimbarea sa din functie ''sunt zero'' si a subliniat ca o astfel de schimbare este neconstitutionala.

De cealalta parte, Victor Ponta a declarat ca nu va accepta ca decizia din BPN, privind inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean, sa nu se aplice, precizand ca nu va face niciun pas inapoi in acest sens. Totodata, liderul PSD a afirmat ca daca Comitetul Executiv va infirma aceasta decizie, el va demisiona si va convoca congresul.