Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, luni, ca stie cel putin zece parlamentari de la PSD si PNL care doresc sa se alature UNPR, el adaugand insa, in ceea ce il priveste pe Tudor Ciuhodaru, ca nu cunoaste detalii despre intentiile sale: "Oricine este binevenit in UNPR. Daca (Tudor Ciuhodar, n.red.) va face acest pas, va anunta la momentul potrivit. Nu cunosc detalii in legatura cu o astfel de posibilitate. Eu cel putin cunosc vreo zece parlamentari in acest moment care au aceasta intentie, asa ca domnul Ciuhodaru, daca are aceasta intentie, nu este singurul", a spus Marian Sarbu.

El a sustinut ca este vorba despre parlamentari de la PSD si de la PNL: "Ii stiu din Parlament, am discutat cu unii dintre ei, care apreciaza foarte mult ca UNPR este singurul partid care mai vorbeste de protectie sociala si vrea sa faca ceva pentru acest domeniu".

Marian Sarbu a adaugat ca UNPR a ramas singurul partid de stanga si ii indeamna pe cei care au convingeri de stanga sa se alature formatiunii: "E natural, e firesc si sunt absolut convins ca pana la sfarsitul anului vom mai vorbi de noi parlamentari membri ai UNPR ".

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru s-a intalnit, miercuri, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc, in prezenta unor lideri UNPR, surse politice afirmand ca ar fi fost luata in discutie trecerea deputatului la UNPR pentru a candida la Primaria municipiului Iasi. Deputatul Tudor Ciuhodaru a confirmat pentru Mediafax ca a avut, miercuri, o intalnire cu Emil Boc si cu mai multi lideri UNPR, sustinand ca discutiile au vizat doar sprijinul guvernamental pentru proiecte ale Iasiului. Democrat-liberalii iau in calcul o colaborare la Iasi cu deputatul PC Tudor Ciuhodaru, inclusiv la alegerile locale viitoare, a afirmat secretarul general adjunct regional al PDL Gabriel Berca, desemnat sa coordoneze alegerile din filiala judeteana Iasi a PDL.