In acest moment doar 6 state membre ale UE mai au gurvene de stanga. "Cum se explica acest fapt? As incerca un raspuns scurt: Guvernele de stanga au risipit banii publici ai au acumulat datorii inutile", a declarat premierul Emil Boc in cadrul Universitatii de vara a Partidului Popular European care se desfasoara la Bucuresti. Insa in conditii de criza chiar si statele care au guvernari de stanga au inceput sa adopte masuri de dreapta, sustine Boc dand exemplul Greciei si Spaniei. Potrivit premierului acest lucru demostreaza ca masurile de centru-dreapta sunt solutiile necesare pentru iesirea din criza.

"Criza economica ne-a demostrat ca solutiile pentru a iesi din aceasta criza sunt de cele centru-dreapta si acest lucru este evidentiat si de faptul ca acolo unde exista de guverne de stanga se iau masuri de centru dreapta", a spus Boc.

Acesta explica ineficienta stangii prin faptul ca "aceasta se afla chiar in propriul ei ADN"

"Stanga isi propune sa distribuie ceea ce inca nu a creat, adica prosperitate si bogatie. Pe de alta parte promoveaza politica prin care se consuma mai mult decat decat se produce. Iar aceste elemente nu duc decat la colaps. In acest moment solutiile pentru o guvernare eficienta care sa sigura viabilitate pe termen lung sunt cele de centru-dreapta care pornesc de la doua principii majore: Contraponderea la principiul stangii este ca inaintre de a distribui bogatie trebuie mai intai sa fie produs. daca imparti saracia, drumul pana la copals este foarte scurt", a precizat Boc.

Acesta crede ca partidele de centru-dreapta ar putea castiga si urmatoarele alegeri, conditia fiind sa nu se recurga la masuri populiste. "Cred ca oamenii au inceput sa nu mai creada in iluzia prosperitatii. De fiecare data cand statul revarsa cornul abundentei, tot oamenii vor fi aceia care vor achita nota de plata",a mai spus Boc.