Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anuntat ca nu va candida la postul de primar general al Capitalei, iar presedintele PC, Daniel Constantin a spus ca "saluta si sprijina" decizia lui Piedone. Decizia vine la doua zile dupa ce in interiorul USL a aparut o fisura majora, cu ocazia sustinerii de catre PSD si PNL a lui Sorin Oprescu pentru primaria generala a Bucurestiului. La acel moment, conservatorii s-au delimitat de decizia colegilor de alianta.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

In scrisoarea deschisa citata de Agerpres, Piedone arata ca a declarat in repetate randuri si "s-a tinut de cuvant" ca singura politica pe care o accepta si o va face este "politica cetateanului".

"In ultimele zile m-am aflat tot in teren, de unde am luat cu adevarat pulsul direct de la cetatenii sectorului 4, cei carora le-am fost si le voi ramane credincios, cei fata de care am o datorie de onoare, fiindca m-au investit cu increderea lor, cei pe care nu am sa-i dezamagesc niciodata si pentru care voi lupta in continuare pentru a duce la bun sfarsit proiectele incepute in sector. Stiu ca sunt pe locul intai in sondajele pentru Bucuresti, acele sondaje nedate publicitatii si ascunse, cu teama, chiar si mie", scrie Piedone in scrisoarea deschisa.

Presedintele conservatorilor, Daniel Constantin, a declarat zilele trecute ca primarul Cristian Popescu-Piedone ar putea fi un candidat al Partidului Conservator pentru fotoliul de primar general al Bucurestiului, dupa ce liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat ca il sustin la Primaria Capitalei pe Sorin Oprescu. Miercuri insa, Daniel Constantin a declarat ca "saluta si sprijina" decizia lui Piedone.

"Salut si sprijin decizia lui Cristian Piedone. Eu l-am sustinut deschis pe domnul Piedone la Primaria Generala pentru ca ii cunosc si respect calitatile. Iar una dintre calitatile sale esentiale este loialitatea. Dar tocmai loialitatea fata de cetatenii sectorului 4 l-a determinat sa ramana alaturi de ei. Domnul Piedone dovedeste, inca o data, ca este decis sa isi respecte angajamentele fata de cei care i-au acordat increderea. Cristi Piedone este un caracter puternic si un om de onoare, calitati extrem de rare in politica romaneasca. Asadar, hotararea sa este o veste foarte buna pentru locuitorii sectorului 4", a declarat liderul conservator Daniel Constantin.