"Sunt un om de onoare, care-si respecta cuvantul dat, iar Partidul Conservator este un partener care isi respecta atat deciziile interne, cat si pe cele comune din USL", sustine presedintele Partidului Consevator, Daniel Constantin, intr-o declaratie postata sambata pe pagina electronica a formatiunii. "Nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator", afirma liderul partidului, raspunzand astfel tensiunilor aparute in USL in ultimele zile, determinate de alegerea candidatului pentru Primaria Iasi.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

"USL a hotarat sa aiba candidati comuni la primarii si consiliile judetene, cu exceptia cazului Iasi, unde PC il va sustine pe Tudor Ciuhodaru. Toata lumea a acceptat aceasta solutie, inclusiv domnul presedinte Victor Ponta, cel care, cu intelepciune, dorind sa ajungem la un consens, a si propus, la negocierile premergatoare deciziei, ca, la Iasi, candidatul PSD sa fie sustinut de PNL, iar PC sa mearga singur in alegeri", afirma Constantin.

Liderul conservator afirma ca "daca cineva este nemultumit de aceasta decizie a USL, asumata oficial de cele trei partide, este liber sa-si gandeasca o noua strategie, in afara USL. Evident, eu nu-mi doresc un asemenea deznodamant, ci, din contra, am convingerea ca toti partenerii mei din USL au puterea de a-si respecta angajamentele asumate. Oricum nu putem vorbi de USL fara unul dintre cele trei partide, ci doar de o alianta a doua partide".

Daniel Constantin spune ca, "in calitate de presedinte al PC, cofondator al ACD si USL, consider ca nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator", el declarandu-se convins ca "de forta si unitatea acestei Uniuni depinde viitorul Romaniei".

Potrivit unui material publicat vineri de HotNews.ro, candidatura pentru primaria Iasi a devenit marul discordiei care ameninta sa rupa USL. Dupa ce liderii PSD si PNL au reusit sa inabuse nemultumirile propriilor oameni privind impartirea candidaturilor, conservatorii lui Voiculescu creeaza noi tensiuni care risca sa destrame Uniunea Social-Liberala. PC doreste sa-l impuna pe Tudor Ciuhodaru drept candidat la primaria Iasi, in timp ce PSD nu vrea sa cedeze scaunul lui Gheorghe Nichita. Conflictul intre cele doua formatiuni politice s-a agravat dupa ce Ponta a declarat, joi, la Iasi ca "daca nu-i convine, PC poate sa mearga singur in alegeri". In replica, presedintele PC avertizeaza ca USL nu poate functiona juridic daca se retrag conservatorii.