Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botis este in continuare in carti pentru functia de primar al municipiului Bistrita la viitoarele alegeri locale, pentru ca "este un om care a facut numai lucruri bune", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean.

"Candidatul de primar la nivelul municipiului il vom stabili in temeiul unui sondaj de opinie. Daca in urma acestui sondaj va rezulta ca cel mai bun candidat al nostru este Nelu Botis, Nelu Botis va fi candidatul nostru la functia de primar al municipiului Bistrita. In momentul acesta, Ioan Nelu Botis nu este scos din carti. Este un candidat care va fi supus unei cercetari sociologice", a spus Oltean, potrivit Agerpres.

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud considera ca fostul ministru al Muncii nu are niciun motiv sa nu candideze la functia de primar al Bistritei, pentru ca a facut "numai lucruri bune".

"Va spun eu ca isi doreste sa candideze. Incep sa imi cunosc colegii si sa stiu ce gandesc. Va spun eu ca Nelu Botis vrea sa candideze si, in opinia mea, n-are niciun motiv sa nu candideze. Vom sonda opinia publica; daca oamenii vor aprecia ca ceea ce a facut Nelu Botis este de netrecut cu vederea si il vor sanctiona, OK, nu o sa candideze. Dar eu cred ca este un candidat care ar putea foarte bine sa obtina un scor excelent la nivelul municipiului, este un om care a facut numai lucruri bune. In viata mai poti si gresi moral si sanctiona, dar vom trai si vom vedea", a adaugat Oltean.

Ioan Nelu Botis, prezent la aceeasi conferinta de presa in calitate de deputat de Bistrita-Nasaud si presedinte al organizatiei municipale a PDL, a precizat ca partidul si locuitorii orasului sunt cei care vor decide daca isi va depune sau nu candidatura.

"Am dat un raspuns si ramane acelasi. Sunt doua elemente importante: partidul si cetatenii. Daca cetatenii imi vor acorda incredere, voi candida", a spus Botis.

Ioan Nelu Botis si-a dat demisia din functia de ministru al Muncii in luna aprilie, dupa ce presa a descoperit ca, imediat dupa instalarea sa, un ONG din Bistrita, Asociatia "Parteneriat EuroActiv", a obtinut un contract cu fonduri europene, care a si fost finantat in mai putin de o luna.

Aceasta asociatie fusese infiintata la initiativa lui Ioan Nelu Botis pe cand era director al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud, iar sotia sa era angajata pe acest proiect cu finantare europeana drept consultant, cu un salariu lunar de 8.000 de lei. In plus, sediul asociatiei figura in cladirea ridicata langa casa in care locuieste, in Bistrita, fostul ministru si care apartine familiei sale.