Lille - Lyon, meci contând pentru etapa a 32-a din campionatul Franţei, este programat, luni, 6 mai, de la ora 22:00, pe Stade Pierre Mauroy, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 4 şi Prima Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lille, care speră să-şi păstreze poziţia de Champions League, şi Lyon, aflată în cursa pentru un loc de cupă europeană, se întâlnesc în partida care încheie etapa a 32-a din Ligue 1.

Lille ocupă locul 4, cu 55 de puncte, cu cinci peste Nice, care este pe 5, şi vine după patru victorii şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Metz, scor 2-1.

În acest interval, echipa antrenată de Paulo Fonseca a fost eliminată în sferturile de finală din Conference League, 1-2 în deplasare şi 2-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-4 după penalty-uri acasă cu Aston Villa.

Lille este lider într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu în acestă ediţie din Ligue 1, cu 36 de puncte acumulate după 11 succese, trei remize şi un eşec, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Jonathan David, cu 17 goluri (doar Kylian Mbappe are mai multe, 26).

Lyon este pe locul 8, cu 44 de puncte, la cinci distanţă de Lens, care este pe locul 6 (poziţie de Conference League) şi care a jucat în această rundă, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci etape din Ligue 1, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus acasă, în faţa lui Monaco, scor 3-2.

În această perioadă, echipa antrenată de Pierre Sage a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Valenciennes (liga a doua), în semifinalele din Coupe de France (Cupa Franţei), şi va juca pentru trofeu cu PSG, pe 25 mai (finala este programată la Lille).

În meciurile disputate în deplasare în acest campionat, Lyon a bifat şapte succese, o remiză şi şapte eşecuri, iar golgheterul echipei este Alexandre Lacazette, cu 16 reuşite în Ligue 1.

În partida din tur, disputată pe 26 noiembrie 2023, Lille s-a impus pe terenul celor de la Lyon cu 2-0, după golurile marcate de J. David (27) şi Tiago Santos (32), dar ultimul meci direct s-a jucat pe 7 februarie 2024, în optimile de finală din Cupa Franţei, Lyon - Lille 2-1 (G. Orban 40, Cherki 47 / Alexsandro 53).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lille - Lyon.

Lille - Lyon


1X
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol