Presa noastra, excluzand categoria celei de partid, ii cere capul lui Adrian Severin, acuzat de coruptie in calitate de europarlamentar. Eu unul nu i-l vreau dintr-un singur motiv: sunt convins ca e gol, scrie Doc pe blogul Inventarul stricaciunilor politice.

Povestea in sine ii pune intr-o lumina foarte proasta, nu doar onestitatea, ci si inteligenta. Dar macar acolo cineva ar putea presupune ca lacomia le-a invins si pe una si pe alta; ca perspectiva unor 100.000 de euro castigati usor l-a facut pe europarlamentarul PSD sa ignore toate semnele ca "lobby-ul" ar putea sa fie altceva decat pare.

Insa ce s-a petrecut dupa dezvaluirea acestui lucru nu mai lasa nicio indoiala ca pe europarlamentarul nostru nu-l duce capul chiar deloc. Stiu ca, din pacate, reactiile domnului Severin n-ar fi nici fara precedent si nici fara efect in Romania. Dar liderul PSD are ani de zile petrecuti in Parlamentul European. Poate fi o explicatie si faptul ca in tot acest timp n-a inteles chiar nimic din cum merg lucrurile pe acolo, dar concluzia ar fi si in acest caz aceeasi.

Altfel, insa, nu vad cum cineva cu un dram de inteligenta ar putea sa ceara presedintelui PE sa ia masuri penale impotriva jurnalistilor de la The Sunday Times. Cererea e de un ridicol absolut, foarte greu de comentat. Nu inteleg cum poate declara asta : "sunt convins ca, in fapt, colegii mei care inteleg foarte bine cum stau lucrurile vor arata solidaritate cu mine", dupa ce colegii lui i-au recomandat sa isi dea demisia din PE, de unde nu poate fi dat afara, nu doar din grupul lor, de unde ar fi fost probabil exclus oricum. Tocmai pentru ca inteleg foarte bine cum stau lucrurile colegii respectivi nu mai vor sa aiba nicio asociere cu domnul Severin, cariera lui de europarlamentar fiind incheiata de facto. Ce asteapta domnul Severin de la ancheta interna a PE? Sa fie un fel de gluma care dureaza ani de zile si sa se incheie eventual cu concluzia ca presa e de vina, dandu-i dreptate?

Nu, exista putin suspans apropo de cum se va termina episodul, doar cat timp se va prelungi. Si cat timp va fi o sursa de jena pentru toti cei implicati, Parlamentul European, delegatia noastra acolo si tara noastra - acum ca a ramas singurul din cei trei protagonisti, si e exclus din grupul socialist, presa il va identifica ca "europarlamentar roman", si, in fine, domnul Severin insusi. Doar ca acesta pare complet imunizat la orice fel de jena.

COMPLETARE (22 martie): Previzibil, colegii domnului Severin din PE ii cer acum pe sleau demisia, dupa ce au vazut ca nu merge cu vorba buna.

Comenteaza pe blogul Inventarul stricaciunilor politice.