La ora cand scriu acest articol, Curtea Constitutionala delibereaza daca alegerile au fost fraudate in masura suficienta pentru a afecta credibilitatea alegerii presedintelui si daca, in acest caz, va cere repetarea turului 2 al alegerilor. Eu cred ca nu exista nici o sansa ca Curtea sa decida repetarea alegerilor dar, totusi, eu m-as bucura daca ar face-o, scrie Adrian Stanciu pe blogul sau.

E, desigur, halucinant si de tot rasul faptul ca Marian Vanghelie reproseaza PDL ca a fraudat alegerile prin pomeni electorale. E si mai hazliu faptul ca fraudele cu pricina sunt reprosate in cele mai puternice fiefuri electorale ale PSD, Ilfov si Teleorman, tocmai cele girate de gealatii la putere ai PSD, Vanghelie si Dragnea. Si nu cred deloc ca PDL a furat mai mult, chiar si la aceste alegeri, decat PSD. De altfel, PSD a inventat toate tehnicile astea de frauda electorala si le-a perfectionat pana la arta sub domnia vizirului Nastase.

Practica asta generalizata, insa, de a manipula votul electoratului, de a profita de prostia, marginirea sau naivitatea noastra pentru a ni se impune un rezultat al votului sau altul, mi se pare unul dintre principalele obstacole in calea unei societati democratice la noi. S-a creat un fel de dans electoral in care toata lumea fura pentru ca toata lumea fura si daca nu furi tu, atunci te fura ceilalti. Asta e nociv si periculos. Cu 6 luni in urma, STS propunea lui Dan Nica introducerea unui sistem de vot care sa faca imposibil votul multiplu. A fost respins. De ce oare?

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Adrian Stanciu.