Logica hâtra a poporului roman si-a dovedit performanta milenara pe 6 decembrie, cand nimeni nu mai credea in puterea romanilor de a rationa corect. Principiul logic care a guvernat la urne, duminica, a fost "negarea negatiei".

In cea mai mare parte, romanii erau dispusi sa nege administratia prezidentiala a ultimilor 5 ani. Harjonelile politice continue, inconsecventa crasa a amestecului de critici si laude la adresa guvernului, opacitatea deciziilor importante luate in economie si ideea unei continue cacialmale decizionale, niciodata descoperita, au determinat milioane de romani sa isi nege alegerea de acum 5 ani.

Legea electorala, televiziunile mogulilor, lumea afaceristilor cu statul roman si nu in ultimul rand cateva personalitati aparent respectabile in ultimii 20 de ani (cum ar fi Mircea Dinescu, Doina Cornea, Klaus Johannis, Emil Hurezeanu, etc.) le-au comunicat romanilor ca odata negata actuala putere, li se propune negatia Mircea Geoana.

A fost cea mai proasta alegere? In locul unui candidat desemnat era mai bine sa se traga la sorti.

Cu timpul, atat cei care l-au propus cat mai ales cei care trebuiau sa-l voteze i-au descoperit tarele morale si lacunele culturale. Negatia propusa era goala de continut, plutea prin anacolute si pleonasme si mai ales reusea sa cada in toate capcanele adversarilor, ba chiar si in capcanele puse de sustinatorii sai pentru adversar.

Spre final a reusit o performanta unica in lumea boxului politic. S-a impiedicat singur, a cazut la podea si apoteotic s-a numarat singur. Sustinatorii sai erau disperati, dar era prea tarziu. "Alea iacta est" a fost concluzia zilei de duminica. Apoteotic, inainte de gongul final, s-a autoproclamat invingator ridicandu-si mana dreapta cu ajutorul propriei maini stangi.

Luni dimineata, am citit cu totii epilogul. Romanii au negat negatia propusa si astfel au schimbat schimbarea. Curand vom descoperi ca am pierdut 6 luni din viata pentru un status quo care tinde sa devina... hellas... cronic.