Dr Boc, ca am inteles ca ii place cand i te adresezi cu titlul academic, e doctor in legi. As fi jurat ca e din punct de vedere economic, un simplu doctor legist.

Am citit aici interviul pe care ditamai premierul Boc l`a acordat postului national de radio. Cu toata bunavointa pe care i`am acordat`o premierului, am constatat ca e fatalmente depasit de situatie. Intrebat cam la cat se ridica aproximativ evaziunea in Romania de e nevoie ca de aer de impozitul acela forfetar, Boc raspunde. “E foarte mare”. Insistent, reporterul intreaba cam cat de mare. La care rigurosul Boc, corectandu`si estimarile, zice: ”E mare!”.

Nu discut acum complexele domniei sale, care il fac sa i se para orice foarte mare, dar parca asteptam sa dea o estimare.

Intrebat cand va fi gata Codul Fiscal, raspunsul e la fel de debil. “Nu as vrea sa dau termene care sa constituie un element de presiune.” Pai frate Boc, chiar trebuie presiune, ca nu putem sta pana la Craciun asa.

Nu mai discut depre planurile anticriza (lipsa) sau despre filozofia economica a Guvernului.

Ma ingrijoreaza faptul ca din purcoiul de bani de la FMI, o mare parte se vor duce in aer, pentru apararea cursului (inteleg ratiunile sociale, desigur). Dupa care va veni scadenta platii creditelor.

Cu actualul Guvern, Romania va iesi infinit mai prost din criza. Discutiile cu Sindicatele sunt de fatada. Un veritabil Grup de analiza care sa vina cu mai multe solutii economice din care sa fie aleasa cea optima, nu avem. O viziune clara asupra strategiilor economice, nici atat. De fapt, la ce sa te astepti cand nici propria camara nu si`o cunosc, de e nevoie sa vina FMI sa`i numere borcanele de pe etajere. Dr Boc, ca am inteles ca ii place cand i te adresezi cu titlul academic, e doctor in legi. As fi jurat ca e din punct de vedere economic, un medic legist.

Si cand te gandesti cu ce promisiuni veneau in campanie…

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.