Basescu nu e corupt...

de Doc     Inventarul stricaciunilor politice
Vineri, 11 aprilie 2008, 18:25 Actualitate | Opinii


Doc
… asa cum scrie, in scop demonstrativ, Dan Tapalaga. Presedintele e pur si simplu iresponsabil. Summitul acela l-a ridicat la o inaltime unde se pare ca aerul este prea tare pentru el. Odata ce si-a frecat umerii cu mai marii lumii, dl Basescu considera probabil ca s-a ridicat deasupra deasupra constrangerilor din politica noastra interna. Constrangeri gen constitutie, sau bun-simt.

    “Un judecator corupt, mai multi judecatori corupti nu au respectat acest act (Planul Urbanistic General, n.r.). Judecatorul s-a transformat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si a spus «Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care ii reprezinta pe acesti doua milioane si jumatate de bucuresteni. Nu dau doi bani pe el! (…) Deci acei batrani care au acceptat schimbul cu Satul Francez au vandut pe urma domnului Costanda, iar domnul Costanda a cumparat pamantul stiind ce restrictii are de constructie, dar l-a cumparat stiind ca poate cumpara judecatorul”
    (Presedintele Traian Basescu, la emisiunea “Nasul” B1 TV)

Un singur pasaj, plin de afirmatii grave, una peste cealalta. Sa le luam pe rand :

1. Dlui Basescu ii lipseste, nu doar o dovada, ci si vreun argument valid pentru acuzatia de coruptie pe care o aduce respectivului complet de judecata! Un astfel de joc de-a acuzatiile publice este grav si inacceptabil, oricine ar fi protagonistul.

2. Cu atat e mai putin acceptabil pentru presedintele statului! Tinand cont de rolul si de atributiile demnitatii respective, ocupantul postului ar trebui sa fie foarte circumspect in astfel de declaratii. Chiar si daca are dovezile cele mai clare pentru acuzatii, e rolul altei institutii, numite CSM, sa judece astfel de cazuri.

3. Or, CSM s-a pronuntat in chestiune, considerand ca celor trei judecatori nu li se poate imputa nimic.

Si atunci? Cum vine asta, presedintele Romaniei a hotarat cu de la sine putere ca trei judecatori sunt corupti, fara alt motiv aparent decat ca nu i-a placut o decizie pe care acestia au dat-o? Ah, inca ceva, judecatorii nu trebuie sa respecte deciziile unui Consiliu, fie el si unul General si al unei capitale cu 2 milioane jumatate de locuitori. Judecatorii trebuie sa respecte legea.

Or, sa fim bine intelesi, nu spun ca decizia luata de complet a fost in regula si ca exclud coruptia in acest caz. Dar spun ca pentru a-i acuza ar trebui macar sa avem un argument pertinent, macar sa ni se explice de ce decizia data de judecatori nu este temeinica, nu este in acord cu legea. Daca s-ar fi rezumat la a argumenta o astfel de afirmatie, ar fi fost poate in regula si in cazul presedinte. In loc de asta, dl Basescu a sarit direct la condamnarea lor publica pe motiv de coruptie.

De asemenea, nu vad de ce derapajul prezidential ar putea fi scuzat in orice fel, asa cum am vazut ca o fac unii comentatori ai articolului dlui Tapalaga, pe motiv ca exista exemple de judecatori corupti si de decizii cumparate. Tocmai ca a arunca fara argumente acuzatii de genul acesta, la televiziune si din postul de prim demnitar in stat, nu face decat sa le duca in derizoriu. A acuza la gramada toata breasla judecatorilor de coruptie are exact acelasi efect nociv ca abordarea diametral opusa care pretinde ca fenomenul coruptiei nu exista in randul judecatorilor.


Comenteaza pe blogul lui Doc.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1201 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Hotnews NU mai Destabilizati Romania! (Vineri, 11 aprilie 2008, 18:35)

  Alex [anonim]

  Chiar daca nu are dreptate Presedintele are nevoie de consens! Pentru a elimina coruptia din Romania trebuie sa fim strans uniti in jurul Presedintelui. Nu mai destabilizati!
 • +2 (2 voturi)    
  cum hotnews isi permite (Vineri, 11 aprilie 2008, 18:46)

  petru [anonim]

  ... sa il numeasca pe basescu corupt sau iresponsabil, asa isi permite si basescu sa isi spuna public parerea despre judecatorii cu pricina.
  si poate maine-poimaine la fel isi va permite sa va numeasca pe voi tonomati :)
 • +2 (2 voturi)    
  prefer sa spuna ce crede.. (Vineri, 11 aprilie 2008, 19:08)

  AndreiMoraru [utilizator]

  Imi place ca Basescu spune ce crede. Pentru asta l-am votat si asta face.
  • -2 (2 voturi)    
   eu as fi preferat... (Vineri, 11 aprilie 2008, 19:20)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui AndreiMoraru

   sa fie un picut mai sanatos la cap, oarecum inteligent, in mod necesar mult mai responsabil si infinit mai bine-voitor. De-aia nu l-am votat, pentru ca nu e.

   De intriganti si megalomani nu ducem lipsa, nu trebuie sa-i si alegem.
 • +2 (2 voturi)    
  @doc (Vineri, 11 aprilie 2008, 19:42)

  felicia [anonim]

  Dvs spuneti "Ah, inca ceva, judecatorii nu trebuie sa respecte deciziile unui Consiliu, fie el si unul General si al unei capitale cu 2 milioane jumatate de locuitori. Judecatorii trebuie sa respecte legea."
  Pai va dati singur in cap pentruca tocmai asta spunea si Basescu: cei 3 judecatori au incalcat legea deoarece si-au permis sa ii aprobe respectivului Constanda dreptul de a construi pe acel teren desi legea ii zicea ca nu o poate face DECAT cu aprobarea Primariei Capitalei.
  QED ca Basescu a avut dreptate
  Restul sunt blablauri ca in cazul articolului dlui Tapalaga.

  Sau, vreti sa fiti si dvs bagat in seama?
 • -1 (1 vot)    
  oameni fara coloana vertebrala (Vineri, 11 aprilie 2008, 21:10)

  gabi [anonim]

  Cititi comentariile de mai sus si veti veadea niste oameni care nu au nici un fel de opinie, sunt nici mai mult nici mai putin decat tonaomatele lui basescu, ei sunt aplaudacii basescieni. Nici unul dintre ei nu se refera la incalcarea legilor de catre basescu ci doar se rezuma la a aplauda precum tovarasii de altadata.
  • +1 (1 vot)    
   raspuns (Vineri, 11 aprilie 2008, 21:34)

   oana [anonim] i-a raspuns lui gabi

   Eu am o opinie :Eu cred ca tu esti un tonomat.
   lol
   • +1 (1 vot)    
    @gabi (Sâmbătă, 12 aprilie 2008, 8:48)

    felicia [anonim] i-a raspuns lui oana

    Pricepi greu? Nu sunt fan Basescu dar m-am saturat de tonomatele care nu fac altceva decat sa il scuipe fara pic de jena.
 • +1 (1 vot)    
  lui gabi 21:10 (Vineri, 11 aprilie 2008, 21:31)

  Ulise [anonim]

  Gabi ii face pe altzi tonomatzi da uita sa spuna ca si el e tonomatul lu Tariceanu da noi stim asta.
  Ci ai primt Gabi ?

  PS.Eu dedavaratelea sint un tomnomat ,alu meu.
 • 0 (0 voturi)    
  extras (Vineri, 11 aprilie 2008, 21:34)

  radu [anonim]

  Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor

  Cap. II

  Independenţa justiţiei

  (2) Judecătorii şi procurorii trebuie să-şi exercite funcţia cu obiectivitate şi imparţialitate, având ca unic temei legea, fără a da curs presiunilor şi influenţelor de orice natură.

  Cap. II

  Independenţa justiţiei  Art. 3 - (1) Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei.

  (2) Judecătorii şi procurorii trebuie să-şi exercite funcţia cu obiectivitate şi imparţialitate, având ca unic temei legea, fără a da curs presiunilor şi influenţelor de orice natură.


  Cap. V

  Exercitarea îndatoririlor profesionale

  Art. 12 - Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să-şi îndeplinească cu competenţă şi corectitudine îndatoririle profesionale, să respecte îndatoririle cu caracter administrativ stabilite prin legi, regulamente şi ordine de serviciu.

  Cap. VI

  Demnitatea şi onoarea profesiei de judecător sau procuror

  2) Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor.
 • 0 (0 voturi)    
  cine vorbeste... (Vineri, 11 aprilie 2008, 22:10)

  johny [anonim]

  si tu esti un tonomatel mancator de ... stii tu ;) ...
 • +1 (1 vot)    
  Justitia (Vineri, 11 aprilie 2008, 22:36)

  Mircea [anonim]

  Chiar nu realizam ca justitia este cea mai mare problema a acestei tari ? !
  Chiar nu observati ca foarte multe lucruri rele care ni se intampla au ca radacini sistemul juridic din aceasta tara ?
  Chiar nu va dati seama ca majoritatea oamenilor cu studii pleaca din Romania, in primul rand din cauza nedreptatilor ... aparate de un sistem juridic corupt ?
  Si daca realizati putin din aceste randuri, ce faceti ?
  Ridicati vocea impotriva Presedintelui tarii care semnaleaza un fapt mai mult decat evident, care fie vorba intre noi, nici nu mai trebuie demonstrat intr-o tara ca Romania!
  Treziti-va oameni buni !
  Judecatorii acestei tari, dupa ce au primit salarii si pensii de zeci de ori mai mari decat noi ceilalti, isi permit incontinuare sa ne sfideze, sa sfideze justitia!
 • +1 (1 vot)    
  Capra sare masa, iada sare casa ! (Sâmbătă, 12 aprilie 2008, 7:39)

  Martin [anonim]

  A scris Dan Tapalaga un articol (discutabil de altfel), hop si Doc cu un calc ceva mai slabut ! Sa inteleg ca v-ati vorbit ? Doc, ar trebui sa-ti masori cuvintele ! cand spui ca presedintele tarii e iresponsabil, insulti nu numai institutia prezidentiala, dar si pe cei care l-au votat si care SUNT DE ACORD cu cele spuse de presedinte. Presedintel a exprimat o opinie , PARERE, dupa cum spune domnia sa. Are, si noi avem de asemeni, dreptul la opinie. Pumnul pe care vreti sa ni-l puneti in gura e abuziv si nu va avea decat efectul contrar.
 • +1 (1 vot)    
  Eu scriu de mult pe acest forum! (Sâmbătă, 12 aprilie 2008, 13:39)

  martin [anonim]

  Eu scriu demult pe HotNews cu apelativul Martin, asa ca rog pe cel care a folosit acelasi nume sa-l schimbe,desi in esenta sunt de acord cu ce a scris.
  De fapt marea problema este ca justitia si inca in toata lumea are un mare indice de incompetenta. Sensul este ca unii care de fapt nu cunosc problemele,care sunt majoritar administrative, au fost desemnati sa judece orice si pot face asta dupa bunul lor plac,fiindca sunt inamovibili.
  Probabil ca Basescu stie mai multe si de aceea a folosit denumirea de coruptie.
  Eu cred ca nu intotdeauna este vorba de coruptie explicita, ci mai ales de frica de a judeca fondul oricarei probleme si de aceea se accepta prea usor chitibusuri avocatesti, pe care orice om cu mintea intreaga trebuie sa le respinga ca incorecte!
  • 0 (0 voturi)    
   ok, la toate ! (Sâmbătă, 12 aprilie 2008, 14:05)

   ex-Martin [anonim] i-a raspuns lui martin

   si eu scriu, draga Martin si de fiecare data mi s-a luat apelativul ca sa fie folosit alaturi de idei contrare alor mele. Asta m-a obligat sa schimb des pseudonimul. Imi pare rau ca s-a potrivit sa te "dublez", a fost involuntar. Desi face parte (ce-i drept partial) din numele meu, n-am sa-l mai folosesc pe-asta. Exista si o parte buna : macar ideile nu ne sunt chiar opuse. Numai bine !
 • 0 (0 voturi)    
  nu trebuie sa invinuim Hotnews.... (Luni, 14 aprilie 2008, 9:17)

  judex [anonim]

  sau pe Doamna Pora, sau Domnul Tapalaga, daca uneori parerile nu coincid. Eu ii admir si ii stimez pentru ca sunt printre putinii ziaristi profesionisti, curajosi si corecti din presa romaneasca. Este mult mai important sa spui ceea ce simti, sau adevarul, decat sa dezinformezi si sa manipulezi.Cu ei mai avem o speranta ca presa nu este pe topogan.
 • 0 (0 voturi)    
  basescu ARE dreptate (Luni, 14 aprilie 2008, 14:00)

  katy [anonim]

  toti stim ca e perfect adevarat ce spune presedintele de judecatori si oricat le-ati intoarce din condei nu o sa ma convingeti de contrariul NICIODATA. Foarte bine face ca spune cu voce tare ce are de spus oricum pe judecatori iii doare in cot asa ca ce-ar fi sa deplangeti pe altii mai necajiti? sau va e teama ca nu va mai citesc nimeni articolele daca nu folositi numele presedintelui ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by