​Pamflet

Mesajul carcotasilor si desteptilor de pe Facebook catre ministrul Maria Grapini

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Vineri, 13 septembrie 2013, 12:43 Actualitate | Opinii


Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu
Până de curând, comunicările făcute pe Facebook de doamna Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, erau doar un subiect de haz nevinovat. Căci doamnei Ministru îi scapă multe greşeli în timpul tastării febrile impuse de programul încărcat de muică al domniei sale care, conform propriilor estimări publicate tot pe Facebook, durează cam 12-144 ore pe zi.

Dorindu-şi enorm să „comunice cu prietenii si oamenii care inteleg esenta nu cauta negativul”, aproape că nu există frază publicată pe Facebook de doamna ministru Maria Grapini care să fie integral corectă gramatical, care să aibă o sintaxă judicioasă şi semnele de punctuaţie puse unde şi cum trebuie.


Dar nu contează. Suntem convinşi că o persoană împovărată cu o titulatură atât de complexă precum cea de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism ştie să scrie corect în limba sa maternă şi cunoaşte elementarele reguli ale gramaticii române. Înţelegem că, preocupată fiind de promovarea sinelui ţării şi a furismului românesc, doamna Ministru mai sare din litere. Dorim însă, ca oameni ce „inteleg esenta nu cauta negativul”, să o avertizăm pe doamna Ministru în privinţa unor capcane periculoase în care domnia sa s-ar putea prăbuşi.

De pildă, am remarcat cu îngrijorare că soamna Ministru poceşte, desigur împovărată de graba de a munci pentru sinele ţării, numeroase nume proprii. În grafia doamnei ministru Frapini proiectul Roşia Montană devine „prouectul Rodia Montana”. Ştiut fiind că fructul rodie, amintit în numeroase basme orientale, este mult mai simpatic decât roşia, doamna ministru Hrapini proiectează, involuntar desigur, această simpatie a rodiei asupra proiectului cu cianuri.Observaţia noastră este făcută cu bune-intenţii, generate de postarea din 29 august a doamnei ministru Crapini: „De ce noi romanii trebuie sa legm mereu din doua rele ???? Proiectul Rosia Montana este clar ca a fost gresit pornit ! Oamenii care ma stiu ,cetatenii din colegiul meu imi cer sa nu votez proiectul de lege pentru inceperea exploatarii ! Ce credeti ca voi face ? .....astept parerea voastra !”. Într-o perioadă în care orice fel de referire la proiectul Roşia Montană naşte controverse încinse, transformarea Roşiei în Rodie poate avea efecte nebănuite pentru doamna Ministru. Asta credem că va face.

Întrevedem un alt potenţial pericol monstruos ca urmare a transformării numelui celebrului dirijor Sergiu Celibidache, într-o altă postare a doamnei Ministru, în „Sergiu Celebidachi”. Ca ministru al Turismului, doamna Zrapini s-ar putea implica în promovarea peste hotare a cunoscutului Festival George Enescu. Cu siguranţă brandul acestui Festival ar avea numai de câştigat din aportul soamnei Ministru, cunoscută pentru eficienţa sa la locul de muncă.

Dar din graba de a-şi servi ţara, doamna Ministru ar putea sări câteva litere, transformând Festivalul George Enescu în Festivalul George Soros. Ceea ce-i va enerva în aşa hal pe cei de la Evenimentul Zilei, încât vor cere demisia doamnei ministru Drapini. Şi, desigur, niciunul dintre „oamenii care inteleg esenta nu cauta negativul” nu si-ar dori asa ceva.Ştiţi stimată doamnă ministru Hrapini că timişorenii, al căror deputat ales sunteţi, sunt foarte mândri de oraşul lor. Însă pentru că vă iubesc, nu credem că sunt prea deranjaţi atunci când scrieţi „Timisosrei” în loc de Timişoara. Dar mai jignit s-ar putea simţi neamul familiei Cioabă pe care aţi transformat-o în „familia îndoliată Cioba”. Ei sunt mai iuţi la mânie dar tot aşa, din buna intenţie de a-şi servi cât mai grabnic ţara.

Din toate aceste motive, mai sus expuse, vă recomandăm, cu stimă şi respect, să angajaţi un consilier special pentru nume proprii. Cum sunteţi un ministru care călătoreşte intens, că doar activitatea unui ministru nu se desfăşoară într-un birou închis cum sugerau anumiţi rău-voitori din presă (cred că tot de la Evenimentul Zilei), puteţi provoca, cu bune-intenţii desigur, incidente diplomatice neplăcute.

Vladimir Putin ar putea deveni Vladimir Pulin, preşedintele Barack Obama s-ar putea transforma în Săracu Obama, iar Angela Merkel ar putea ajunge Angela Teckel. Ceea ce, în astfel de zile în care hingherii umblă liberi pe stradă, ar putea fi foarte periculos atât pentru România, cât şi pentru Germania. Din fericire Brazilia nu mai este condusă de Lula da Silva, că altfel cine ştie ce s-ar mai fi putut întâmpla.

Atât am avut a vă transmite, cu stimă şi intenţii bune. Noi, un grup de oameni care a înţeles că „facebookul nu este sa aratam cat de destepti suntem”, vom rămâne în continuare alături de dumneavoastră, doamnă ministru Vrapini. Deşi nu-i vreţi, „toti carcotasii si desteptii care fac lectii de limba romana pe facebook” vor rămâne, în continuare, alături de dumneavoastră.

Motivul este unul simplu. Dar nu vi-l spunem. Căutaţi-l pe pagina dumneavoastră de Facebook, în vârful căreia aţi scris mare-mare: „PROFESIONALISM, RESPECT”.PS. Această scrisoare-pamflet a fost provocată de ultimul mesaj postat pe Facebook de ministrul Maria Grapini. Credem cu naivitate că, fie pe Facebook, fie în ziare sau în comunicatele oficiale, orice ministru are datoria de a folosi corect limba ţării în fruntea căreia se află momentan. Iar atunci când, inevitabil, mai apar greşeli, să încerce să le corecteze, nu să persiste luni întregi în a le face în continuare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18484 vizualizari

 • +23 (25 voturi)    
  bine mai , acu' te impiedici si tu de o litera, (Vineri, 13 septembrie 2013, 12:56)

  linarel [utilizator]

  doua .

  Madam e fomeie serioasa cu preshtantza si se intimpla sa-i mai fuga deshtele pi tastaura din cind in gind, dar sa mai ajunga si pi feisbuc asta-i o facatura a opozitiei .

  .... cit despre nesimtire , asta vine din ce 7 anisori de acasa pe care daca nu-i are ..... n-ai cum sa-i ceri .
  • +21 (23 voturi)    
   Este o comunista inculta (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:14)

   Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   Frapini, nu este altceva decat o biata comunista analfabeta pentru ca, nu numai ca nu stie sa scrie corect in limba romana, nici cand vorbeste public nu este capabila sa-si construiasca frazele corect!
   Iar atunci cand nu-si gaseste cuvintele devine nervoasa, ridica vocea chiar se rasteste la cei care ii sunt parteneri de dialog! Urmariti cu atentie iesirile ei publice si imi veti da dreptate.
   Alta-i problema mea, nu inteleg cum o croitoreasa comunista incompetenta a ajuns ministru?
   Privesc indignat cum distruge turismul romanesc, cum fuge lumea de noi de cand ea si celalalt incult Hellvig au pus mana pe acest minister! Nu sunt in stare sa duca mai departe proiectele Elenei Udrea, cele nefinalizate evident, iata ca azi citeam la ea pe FB ca s-a decis ca proiectul Transalpina sa fie oprit, n-au bani desi acolo s-au investit deja si turistii incepusera sa dea navala multumiti de ceea ce se facuse pe mandatul ministrului Udrea si atunci ce-i de facut oameni buni? Spuneti si voi!
   • +1 (3 voturi)    
    "prouectul Rodia Montana" (Vineri, 13 septembrie 2013, 19:08)

    nbo [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

    Un exemplu clar ca doamna e grabita, nu inculta. U e pe tastatura langa I, iar D langa S. Mai adauga la asta oboseala si o tastatura cu trasee cam oxidate, si obtii un car de greseli care nu au nici-o legatura cu educatia sau inteligenta persoanei. O spun din experienta, ca unul care pierd noptile si ma chinui cu o tastatura de doi lei care "uita" o litera la doua cuvinte.
    • +2 (2 voturi)    
     ok (Vineri, 13 septembrie 2013, 21:28)

     Pistache [utilizator] i-a raspuns lui nbo

     Atunci explica si Celibidachi, te rog. Eu nu ma pot opri din ras
    • 0 (0 voturi)    
     te rog frumos (Marţi, 12 august 2014, 15:50)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui nbo

     sa-ti cumperi in plm alta tastatura, ca doar nu costa o avere.
  • -13 (13 voturi)    
   bine ca esti tu destept! (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:02)

   Mario [anonim] i-a raspuns lui linarel

   Ma refer la Vlad Mixich.
 • +12 (12 voturi)    
  Ce ar raspunde Doamna la acest articol (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:09)

  robbie [anonim]

  ceea ce mi-a raspuns si mie, adica:

  "stimate domn,cred ca daca aveti acces la comunicare trebuie sa o faceti cuviincios.Ce se spune la o televiziune sau alta nu inseamna ca este si adevarat ! ar trebui sa va informati mai bine ."

  doar ca in cazul de fata nu e televiziune, ci presa...
 • +35 (37 voturi)    
  Taria Grapini (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:09)

  un dac [utilizator]

  Motto: "Azi am fost invitatul de oNoare al Excelentei Sale doamna Smbasador al Indoneziei,la aniverzarea Zilei Nationale.! " (Maria Grapini, 12 septembrie)

  Domnule Clad Mixich, pe mine ma lasa rece greselile toamnei Taria Grapini. Ea da dovada de purism, caci asta e domeniul in care activeaza ca ministru.
  Daca ar avea insa si idei bune in arest domeniu, alta ar fi situatia. I-as da un big lime la telemia postarilor.

  Decat respect va doresc.
  • +17 (17 voturi)    
   Bravo! (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:53)

   Nationalistul [utilizator] i-a raspuns lui un dac

   Un comentariu pamflet. Nota 10. Ati muncit putin sa scrieti cu atatea greseli...desi doamnei ii este simplu. Ea pur si simplu asa gandeste...
   Respect.
  • -2 (10 voturi)    
   Mea culpa! (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:53)

   un dac [utilizator] i-a raspuns lui un dac

   M-am aruncat in plasa intinsa de Vlad Mixich cu elan de hipster, din doua motive foarte mari si autentice:
   1. Imi place foarte mult stilul domnului Mixich. Enigmatic si sobru ca discurs, cautat in sensul bun, Vlad este unul dintre putinii jurnalisti care nu se balacareste in articole. Scrie despre medicina, despre oameni, despre idealuri.
   2. Iubesc potentialul turismului romanesc. Am fost in aproape toate cotloanele aceste tari, mai putin in orasul care a ales-o pe doamna Grapini. Pasii m-au purtat acum multi ani si prin Rosia Montana. Si daca tot am ajuns la Rosia Montana, indirect, ca si domnul Vlad Mixich, tin sa spun o vorba si o explicatie:
   Vorba este: rusine, Vlad!
   Explicatia: a oferit-o drumetul eclectic pe care l-am citit dupa ce mi-am dat seama de manipularea asta super fina. Adica dumneavoastra, exponent de vaza al HN, nu aveati cum sa ramaneti fara salariu. Si v-ati tot gandit cum dracului sa puneti problema astfel incat sa va meritati si salariul, dar sa nici nu puta foarte tare.
   Ei bine, pute! Cu efect intarziat, mea culpa.
   Dar pute.
 • +17 (17 voturi)    
  Monumental ! (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:12)

  JestersTear [utilizator]

  De mult nu am mai ras atat!
  Mai ales legat de "greseala" din articol de la randul 10!
  Stiu sunt un mic "grammar nazi".
  :-)
  • +16 (16 voturi)    
   excelenta greseala ! (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:21)

   akanom [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   rad singur de 5 minute,

   de acum nu mai mai duc la munca, ma duc numai la muica :)
   • +13 (13 voturi)    
    Radem noi radem, insa... (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:40)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui akanom

    ... se pot intampla mici tragedii din tastat-viteza.
    Pe un program de messenger, doua tipe discutau. Una o informeaza pe alta ca si-a gasit un job foarte bun. Cealalta raspunzand "Misto!" numai ca intre "m" si "i" s-a strecurat un "u" din greseala. ("u" in regasim pe tastatura chiar langa "i")
    Mare ghinion. Se spune ca s-au certat si nu si-au mai vorbit dupa acest eveniment neplacut.
  • +1 (1 vot)    
   :) (Vineri, 13 septembrie 2013, 23:40)

   Marcel, ciolacul de padure [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   M-a distrat grozav şi "doamnei ministru Crapini" :)) probabil de la englezescul "crap" :)
 • +13 (13 voturi)    
  Grapini este un monument de prostie si rautate. (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:20)

  mircea [anonim]

  De cand este ministru,madam Grapini sa afirmat ca un ministru critic cu tot ce sa facut,blocand,anuland tot si nefacand nimic.Felul cum vorbeste ma face sa ma intreb cata carte are?Pare a fi din aceiasi plamada a activistilor comunisti,analfabeti si mistocari cu intelectualii."Auzi d-le,astia au timp sa gandeasca in loc sa munceasca".Vrea sa fie un Ponta cu fusta,numai ca nu-i reuseste.Este atat de anosta incat se bucura daca este bagata in seama.Chiar si critic.
  • +1 (1 vot)    
   s-e scrie altfel... (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 2:21)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   ... cand e vorba de-spre analfabeti :D
 • +18 (18 voturi)    
  genial (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:21)

  wave84 [anonim]

  Dar ati uitat tocmai favoritul meu:

  "Buna dimineata ! Sa aveti o zi spornica.Azi ma puteti urmari la ora 29.30 la Antena3"
 • +17 (17 voturi)    
  "Programul (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:27)

  lucianp [anonim]

  încărcat de muică" ? :)
 • -4 (10 voturi)    
  ? (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:27)

  DORU [anonim]

  nu înțeleg de ce ați pus imaginile acelea în articol, având în vedere că nu se înțelege nimic din ele. la alte articole de pe site se poate da click pe poze, astfel încât să se înțeleagă ce e în ele. aici nu.

  de exemplu, imediat înainte de prima imagine cu capturi de pe facebook, autorul vorbește despre scrierea "rodia montana". imediat după imaginea din care eu, deși am vedere bună, nu pot citi nimic, autorul dă un citat în care apare scris "roșia montană". e confuz :(
  • +5 (5 voturi)    
   se vede bine (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:33)

   Westbam [utilizator] i-a raspuns lui DORU

   da click dreapa pe imagine si selecteaza View Image.
  • +3 (3 voturi)    
   Se poate... (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:49)

   teebee [utilizator] i-a raspuns lui DORU

   Se pot vedea pozele deschizandu-le intr-un tab separat al browser-ului (click dreapta - open in a new tab...)
 • -5 (19 voturi)    
  Să diversionăm frumos (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:32)

  Tescovin [utilizator]

  Eu apreciez foarte mult verva pamfletară a d-lui Mixich, al cărui talent literar l-am remarcat de ceva vreme. Probabil că l-au remarcat și alții, care s-au gândit că nu le-ar prinde rău un condei priceput care să-i ajute în muncă.
  Habar n-am cine e doamna ministru Grapini și ce-a făcut pentru țara ei. Că-i dedici un pamflet apropo de nepriceperea dumisale în a nimeri butoanele tastaturii - e ok, e amuzant. Ce mi se pare mai dubios este faptul că, printre multe alte exemple de „bâlbe scrise”, figurează transcrierea opiniei doamnei respective vizavi de proiectul RM. După ce ne trece durerea de burtă de atâta râs, rămânem cu ideea subliminală: „Vedeți și dvs., dragi români, cine sunt cei care se opun proiectului RM - unii care scriu cu greșeli de ortografie pe Facebook ! Concluzia clară: proiectul RM e bun și trebuie continuat de noi, cei care scriem fără greșeli !”
  Felicitări, domnu' Mixich !
  • +6 (6 voturi)    
   Pai (Vineri, 13 septembrie 2013, 17:29)

   somesanu [anonim] i-a raspuns lui Tescovin

   este suficient ca ai scris "Habar n-am cine e doamna ministru si ce a facut pentru tara...".
   La nivel de ministru toate tampeniile ei capata alta perspectiva. Ca doar nu e florareasa ci ditamai ministreasa. Si nu e amuzant deloc ca nici macar butoanele tastaturii nu le nimereste. Atunci sa nu mai tasteze!
   • 0 (0 voturi)    
    'rodia' (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 15:41)

    GP [anonim] i-a raspuns lui somesanu

    nu numai ca se vede foarte bine poza, dar in afara de 'rodia', care poate sa fie typo, in paragraful respectiv mai gasim si doua greseli pur gramaticale.
    'voi vota conform constiintei si a solicitarilor' ...?!...
    si
    'o majoritate spun' ...?!...
    daca esti in asa hal de oboseala incat sa nu mai poti forma corect o fraza, mai bine te duci la culcare decat sa te exprimi intr-un spatiu public.
  • +2 (2 voturi)    
   Draga drumetule (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 0:00)

   un dac [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   Mi-am dat seama si eu de aceasta manipulare fina, tocmai cand credeam ca Vlad a ramas singur pe baricadele jurnalismului.
   Ce ne ramane de fapt cand tragem linia? Digi 24 nu a luat bani de ;a RMGC. Ai zice ca e ok, dar s-ar putea sa fie niste legaturi intre actionarul maghiar si Soros. Chiar daca am iesit in piata si voi reveni duminica, nu-mi plac manipularile indiferent de cauza.
   Am crezut ca ramane Contributors. Fals! Un comenatriu de-al meu ref cenzura din presa, inclusiv cea practicata de HN, nu a fost publicat, desi m-am exprimat mai mult decat decent, cu fapte, nu cu presupuneri.
   Tu insuti descoperi ceva clar, dar esti plin de minusuri. Cum spunea Cartarescu in 2010 intr-un interviu...Rosia Montana ar trebui lasata asa cum e pentru peisajul divin, dar cel mai probabil ca va fi exploatata pentru ca zarurile au fost deja aruncate. Chiar si asa, voi iesi cu cei doi copii si cu sotia din nou duminica pentru ca vreau sa fiu un parinte demn pana la final. Si poate acea sansa mica pe care o avem sa fie scanteia pentru interzicerea definitiva a distrugerii ireversibile a mediului.
   Respect!
 • +7 (9 voturi)    
  Provenienta numelui de familie (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:36)

  Filos [anonim]

  Grapini ar putea proveni de la grapa, oameni care dau cu grapa, agricultori adica, fara multa carte sau de la grappa din italiana, care inseamna rachiu din vin,
  om care bea mult rachiu si atunci, ar putea fi de inteles de ce nu prea scrie corect romaneste!
  • -4 (10 voturi)    
   Ad hominem (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:55)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui Filos

   Când ataci un om pe motiv că e urât, are un deget mai scurt, se bâlbâie sau are un nume ciudat, asta poate însemna una din două:
   1. Persoana respectivă e atât de competentă și bine pregătită încât nu poate fi combătută altfel decât legându-te de diverse defecte exterioare / superficiale (sincer, nu cred că e cazul d-nei ministru)
   2. Cel care atacă nu are capacitatea intelectuală pentru a combate niște idei cu argumente raționale, și atunci tot ce-i rămâne este argumentul ad hominem.
   Asemănarea dintre tine, dragă Filos, și Vlad Mixich este că ambii vă găsiți în situația 2. Deosebirea e că dl. Mixich e mult mai talentat.
 • -4 (8 voturi)    
  Greseli de tastare (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:48)

  Nationalistul [utilizator]

  faceti si voi. Cum adica "muica " in loc de munca? Sau "soamna" in loc de doamna; "munceste 12-144 ore pe zi". Nu-mi place d-na Grapini, dar va rog sa va corectati pe voi, mai ales ca aveti un articol in care vorbiti de greselile altora.

  Multumesc. Cu respect.
  • +11 (11 voturi)    
   Bună asta ! (Vineri, 13 septembrie 2013, 13:58)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui Nationalistul

   Prietene, nu cred că ești pregătit să înțelegi ideea de pamflet.
   • +6 (6 voturi)    
    Ba da. (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:20)

    Nationalistul [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    Sunt... Insa nu-mi dadusem seama din prima. :)))
    Scuzele mele.

    Hihihi...
  • +10 (10 voturi)    
   r3comand link-ul de mai gos (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:04)

   -Myth- [utilizator] i-a raspuns lui Nationalistul

   http://dexonline.ro/definitie/sarcasm

   Pote ajuat!
   • +6 (6 voturi)    
    V-am dat plus (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:24)

    Nationalistul [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

    pentru comentariu... hihihi
 • +8 (8 voturi)    
  Pasari si scuze (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:00)

  Andrei [anonim]

  Doamna in cauza se comporta exact o comunista cu state vechi, care striga cu multe semne de exclamare ca ea munceste 12-14 ore pe zi. E o fosila cu metehne vechi, si inca mai poti vedea astfel de specimene in companii de stat si in companii care au fost de stat. Scuzele de genul acesta sunt lamentabile. Nu exista scuze pentru pocirea limbii romane la nivel de ministru - si, in general, de oficial de stat. Iar doamna in cauza obtine efectul invers, adica ne arata cat de neglijenta, ca sa nu zicem agramata, este, sub paravanul comunicarii tip Speedy Gonzales. Hai sa fim seriosi... este pur si simplu penibila. Din pacate, vorbind de pasarea responsabilitatii, scuze si dedublari de personalitate, nu e nici pe departe singura...
 • +11 (11 voturi)    
  Nu se cere (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:04)

  Daniels22026 [utilizator]

  Daca ati apucat sa cititi HotNews, sa nu o mai faceti stimata doamna Maria Grapini. Noi stim ca aveti intentii foarte bune, dar nu va ajuta glagoria. Nici nu se cere in guvernul Ponta.
 • +11 (11 voturi)    
  Vlad Mixich (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:08)

  Cocosulgarlic [utilizator]

  a deschis cutia Pandornei pentru Hotnews. A folosit diacriptice într-un articol. Corporatriștii vor fugi acum mâncând pământul (câte 2 hectare fiecare) de pe Hotnews.
  • +4 (4 voturi)    
   da, dar... (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:20)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui Cocosulgarlic

   ...doar în articol. Titlul mai are de aşteptat.
 • +4 (4 voturi)    
  D-na Ministru (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:13)

  George [anonim]

  Nu ma pot abtine sa nu comentez si eu de ministrul IMMurilor.
  Cum mama masii a fost de acord sa implementeze in schema de ajutor de minimis conditia de angaja 7 oameni pentru suma maxima. Ea tine cu ANAF sau cu IMMurile?
 • +4 (6 voturi)    
  Partia TRANSALPINA-VOINEASA încotro??? (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:36)

  sorin [anonim]

  Ma întreb cat de competenta este aceasta d-na ministru Grapini cand ea nu stie ca partia Transalpina-Voineasa este construita din bani publici de la bugetul de stat şi nu este o investitie privata ci a statului roman, indiferent de culoare politica a celor care au demarat lucrarea. Doamna, într-o discutie cu un ziarist din Valcea a declarat ca aceasta partie este o investitie locala, privata, ceea ce denota cel putin un mare amatorism din partea ei, nici nu stie ce are prin minister, ce lucrari sunt in derulare. A mai sustinut ca aceasta partie este un "derdelus", ceea ce inseamna ca nici nu a fost sa vada despre ce e vorba, este cel mai modern resort de schi din Romani, de mare perspectiva, care poate tine in viata jud. Valcea, lipsit total de investitii, afectat de caderea Oltchim. Numai ca d-na are interese in alta parte, probabil pe Valea Prahovei, si da cu piciorul investitiei de 35 mil euro din bani publici. Doamna ministru, aveti decenta sa va interesati de acest obiectiv si alocati restul de 8 %, este pacat de ceea ce s-a realizat pana acum si de banii investiti!!!
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu Grapini (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:36)

  Irina Firuti [anonim]

  Dar despre cirnatii de semne de exclamare nu spui nimic, Vlad? Ei indica un echilibru emotional precar - total neindicat unui ministru :)
  • +1 (1 vot)    
   Sicer sper sa candidati la o astfel de functie (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:31)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui Irina Firuti

   Sa vedem atunci cum va descurcati !! (sic)
 • +7 (7 voturi)    
  :) (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:46)

  amanda13 [utilizator]

  Haha, va multumesc pentru articol! Am ras cu hohote!
 • +4 (4 voturi)    
  am gresit (Vineri, 13 septembrie 2013, 14:52)

  V44 [utilizator]

  Se pare ca mai nou trebuie sa citesc Fb-ul Tariei Frapini, ca s-ar putea sa fie mai savuros decat TNR.
 • +6 (8 voturi)    
  Ma bucur (Vineri, 13 septembrie 2013, 15:51)

  MGafiteanu [utilizator]

  Ca o descopera presa pe doamna Brapini.

  Am vazut putine investitii romanesti atat de promitatoare precum partia de ski de la Vidra. Asa ca am devenit interesat cand am vazut pe facebook ca nu vom mai avea sansa anul acesta sa ne bucuram din nou de o partie interesanta care se inaugurase cu un an in urma...

  Si asa am ajuns si eu pe pagina doamnei Graponi.

  Nu stiu ce s-a intamplat in Timisoara, dar oameni buni, serios, Grapini? Robu? Incapabili care stau pe facebook toata ziua in loc sa-si faca treaba? Si nici macar nu sunt in stare sa scrie la nivelul unui copil de 12 ani. Palmieri?

  Nu mi-a placut nicodata Udrea, poate putin din punct de vedere fizic, dar atat :P , nu sunt pro PDL,
  asa ca nu credeam ca o voi regreta. Foarte probabil si-a luat partea ei de comisione, nu stiu, dar A RAMAS CEVA PALPABIL dupa mandatul sau.

  Dupa doamna Grqpini nimic. Nici macar vorbe...
  • 0 (0 voturi)    
   au ramas... (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 2:29)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui MGafiteanu

   ..mda!
   Cateva sute BUNE de hectare de padure
   Defrisate!
   DEGEABA!!
   • 0 (0 voturi)    
    Ti-as da dreptate (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 12:06)

    MGafiteanu [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Dar sunt defrisate DEGEABA abia acum.

    Nu stiu daca ai fost prin zona. Si daca stii cati bani s-ar putea face intr-o zona altfel moarta economic, cu conditia sa se faca cei 80 km de partii. Stiu, banii nu sunt totul, dar prefer sa defrisam cateva sute de hectare de padure pentru a tine in tara banii pe care ii investesc romanii in sporturile de iarna.

    Pune in balanta ce face "Drujba lui Dumnezeu" in HarCov.

    La ski voi merge, in fiecare iarna, indiferent daca in tara sau nu. Fac un serviciu tarii cand imi cheltui banii in tara. Daca nu se vrea, nu e o problema, Austria la aceleasi preturi ofera servicii incomparabil mai bune si desi sunt mai multi kilometri de mers, ca timp tot acolo ies.

    Nu e rau sa te gandesti la mediu, dar in cazul acesta, sincer, beneficiile sunt mult peste sacrificiul facut.
 • +4 (4 voturi)    
  Scrable (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:18)

  Sinistru Frapini [anonim]

  Aceasta este ,,domna" care a scris in ,,WC" pardon CV ca pasiunea ei este scrable-ul, pardon ,,scarabeul"
  • +3 (3 voturi)    
   pasiunea ei este felix voiculescu (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:55)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sinistru Frapini

   el a promovat o
 • +3 (5 voturi)    
  Madama este nebuna! (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:23)

  Sani [utilizator]

  Cine o cunoaste stie ce spun!
  • +1 (3 voturi)    
   pai ce a facut la herculane (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:54)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   e dovada..a semanat zazanie acolo si nu a descurcat statiunea
 • +4 (4 voturi)    
  Lupta lu madam Ministru cu existența... (Vineri, 13 septembrie 2013, 17:46)

  Krokodilul Chichiricios [utilizator]

  Dna. Grapini- așa cum o vedem la TV și cum probabil e și în realitate- e lovită de soartă pentru că trebuie să trăiască pe Pământ și nu în cine știe ce corp celest. Când o vezi cum se strâmbă- la mufanul normal al domniei sale- te întrebi cum s-o strâmba când se strâmbă și dacă nu cumva operatorul TV a încurcat planurile, dând-o de jos în sus...sunt sigur că apreciază cățelușii, floricele de primăvară, păpușelele îmbrăcate în costum folcloric...perfect corect ”programul de muică” pomenit în articol dar totuși ce face domnia sa- e Ministrul Turismului ? Păi așteaptă cu interes să se facă Roșia Montană ca să dea drumul la turism acvatic prin iazul de cianuri...
  • 0 (0 voturi)    
   Crocodile (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 0:03)

   un dac [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

   tocmai asta este problema lui Vlad Mixich. Doamna Grapini, pe care de altfel o urasc din toti rarunchii, este impotriva proiectului. Adica nu vrea. Adica nu a fost cumparata. Adica poate gandi cu capul ei intr-un partid care detine latrina TV care este pentru exploatare. Tare, nu?
   • 0 (0 voturi)    
    Hombre... (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 19:45)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui un dac

    Acum te-am încurcat. Eu nu sunt nici pentru și nici contra. Și gândesc cu capul meu. Ce-i drept, față de madam Grapini, eu am unu-n plus...
 • 0 (2 voturi)    
  lipsa de material (Vineri, 13 septembrie 2013, 19:48)

  daniel [anonim]

  Domnule ai fost in pauza de inspiratie si ai avut rezerva cu acest ministru. Te intreb, cati ministri de cand publici au cont si au scris ceva pe facebook? Te mai intreb daca nu teai gandit ca cineva care scrie de pe o tableta poate gresi in acest fel. Banuiesc ca sti acest lucru dar e amuzant sa facem o gluma mica ca sa avem comentarii la acest post. Niciodata nu se va face nimic in tarisoara asta deoarece noi ne legam de ambalajul problemei (toata presa) decat de calitatea produsului. Stima si scuze de ortografie.
  • 0 (0 voturi)    
   fii atent aici! (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 8:03)

   aspida [anonim] i-a raspuns lui daniel

   daca esti baiat destept,iti dai seama de calitatea produsului dupa felul cum este ambalat!iar cind ti se vinde acelasi produs in acelasi ambalaj de mii de ori,atunci trebuie sa fii expert in falsuri!wright?
 • +1 (1 vot)    
  hello! (Vineri, 13 septembrie 2013, 22:02)

  stela [anonim]

  Va reamintesc, ca stimata noastra concitadina, a locuit mult in Austria, exprimandu-se mai mult in limbi... straine! Probabil ca nu mai cunoaste asa de bine limba romana, ca toti cei care au locuit o perioada scurta in Europa sau in lume,,,Exceptie facand doar persoanele care sunt plecate de peste 50 de ani, si care nu si-au uitat frumoasa limba materna, exemplu de top, fiind chiar Majestatea Sa, Regele Mihai!
 • 0 (0 voturi)    
  Logica politicii (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 1:35)

  AlinL [anonim]

  Nu poți pune un om educat în fața unor proști pentru că n-o să-l voteze nimeni. Cucoana aceasta are doza perfectă de mediocritate care să-i permită să atragă voturile alegătorilor din România. S-a prins ea că "e o kestie cu feisbucu' ăsta" și acum "bagă mare ca toată lumea bună". Dacă n-ar fi ea ar fi alta. Asta nu înseamnă că trebuie iertată!
 • +1 (1 vot)    
  parvenita Gropini e o analfabeta sadea (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 9:07)

  gropini [anonim]

  Problema nu e doar cum tasteaza parvenita Gropini. Aia chiar gindeste asa. In afara de asta, Grapini e de o mare ticalosie, tipica comunistilor parveniti si analfabeti. Prin ticalosie incearca disperata sa-si acopere golul ... care este.
 • +1 (1 vot)    
  posteaza zilnic? (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 13:56)

  ics [anonim]

  ... nu de alta, dar i-as urmari paginia in loc sa citesc "Bancul Zilei" - ca sa ma mai inveselesc si eu.
 • 0 (0 voturi)    
  grapini (Sâmbătă, 14 septembrie 2013, 14:02)

  @ [anonim]

  m-am bucurat cand dna grapini a preluat fotoliul min pt imm-uri.
  in sfarsit, mi-am spus ca multe dintre problemele imm-urilor se vor rez . greseala amarnica. nu numai ca nu s-au rez dar au aparut multe taxe in plus. dna grapini ati hamait mult impotriva pdl impreuna cu ziaristii aserviti securistului voiculescu. iata ca si dvs n-ati fac nimic. trag concluzia ca ati fugit si primit ciolanul dupa care ati alerg cat v-au indemnat platitii securistului si atat. RUSINEEEEEEEEEEEE !
 • 0 (0 voturi)    
  analfabetii astia ne reprezinta pe noi ! (Duminică, 15 septembrie 2013, 1:53)

  keiser_soze [utilizator]

  mie imi este rusine ca sint reprezentat de astfel de analfabeti ! macar prin prisma asta ar trebui analizati toti cei care vor sa faca parte din guvern sau sa fie presedinti....de tara, de partid, de scara de bloc.
  Nu am pretentii neobisnuite, sa aiba nu stiu ce studii pe la nu stiu ce faimoase universitati, dar macar sa fie scolarizat, sa stie sa tina un discurs, sa fie un bun manager, sa stie macar engleza, sa aiba coloana vertebrala si sa aiba mereu in minte ca este platit de popor, ca trebuie sa apere interesele si cetatenii acestei tari.
  E prea mult pentru asa functii importante ?
  Eu cred ca este minimum necesar ! Asa ar trebui evaluati toti cei care mai candideaza de acum incolo. Ma doare-n cot din ce partid face parte.
 • 0 (0 voturi)    
  si as mai avea o idee (Duminică, 15 septembrie 2013, 1:55)

  keiser_soze [utilizator]

  toti politicienii care sint prezenti pe facebook si care fac greseli ca si madama asta - taxati ! sa le umplem paginile cu comentariile noastre ! ca sa ne distram si noi !
 • 0 (0 voturi)    
  articol (Vineri, 7 februarie 2014, 0:47)

  TOMMIE [anonim]

  in fond si la urma urmei,cum se numea doamna grapini ca domnisoara ?nu de alta,dar nu se mentioneaza nicaeri !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by