Vad o serie de opinii care lauda curajul dlui. Rus, fost ministru de interne, cum ca nu a vrut sa faca parte dintr-un guvern de infractori, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.

Las la o parte declaratiile lui referitoare la Platon si Aristotel care ar fi aprobat plagiatul lui Ponta. Sau despre telefonul dat infractorului Nastase sa-l intrebe ce fel de tratament ar putea sa-i ofere din postul de ministru de interne.

Dl. Rus este cel care a organizat alegerile locale si s-a laudat ca au fost ireprosabile. Tot dl. Rus s-a laudat ca a organizat fara probleme referendumul.

Insa un angajat din ministerul condus de Rus a trimis a doua scrisorica adresata CCR prin care spuneau ca nu stiu cati votanti ar trebui sa fie pe liste. Aceasta scrisorica a blocat CCR si a suspendat statul de drept pentru cel putin inca o luna. Dupa ce scrisorica si-a facut efectele, tot dl. Rus explica mini-recensamantul instant in 3 secunde cu nea Vasile si cu alti oameni de nadejde.

Rolul lui Rus in suspendarea statului de drept este asadar documentata. El a facut parte din acel grup infractional organizat. Chiar daca si-a dat demisia, el tot este vinovat.

Ca popor, avem doua optiuni.

Prima ar fi ca indiferent cate faradelegi ar face alesii nostri, noi tot ii iertam si vrem sa ne reprezinte si in viitor. Ca sunt si ei oameni, nu-i asa?

A doua optiune ar fi ca oameni precum Rus nu mai au ce cauta in politica si ca noi, ca popor, reusim sa facem pasul la o democratie la nivel occidental.

Cred ca majoritatea romanilor, inclusiv cei care au votat DA la referendum, isi doresc optiunea a doua. Intrebarea este daca societatea romaneasca este gata sa faca acel pas imediat sau mai are inca nevoie sa faca anumite compromisuri in a discuta cu oameni precum Rus inca 5, 10 sau 15 ani?

Comenteaza pe Jeopardy.