Specialistii Apelor Romane Mehedinti au fost informati de omologii lor din Serbia ca unda de poluare cu substante toxice in urma accidentului ecologic din Ungaria a ajuns pe fluviu, la intrare in Serbia, data la care ar putea fi semnalata in Romania fiind ziua de joi, transmite Mediafax.

Directorul Sistemului de Gospodarire a Apleor Romane Mehedinti, Adrian Draghici, a declarat duminica pendru Mediafax ca specialistii apelor din Serbia au dat si ei asigurari ca unda de poluare cu substante toxice se va dilua pana va ajunge in Romania.

"In paralel, in Serbia se efectueaza analize si am primit asigurari care confirma si analizele noastre, ca unda toxica se va dilua", a mai spus Draghici.

Potrivit aceleiasi surse, ultimele analize ale apei fluviului Dunarea, realizate duminica aratau un PH de 7,9, acesta incadrandu-se in limite normale.

La Bazias, la intrarea fluviului Dunarea in Romania, se preleveaza probe de catre echipe complexe formate din biologi, chimisti ai Administratiilor Bazinale Banat, Jiu si Mehedinti, care vor fi analizate in laboratoarele mobile care au fost transportate la fata locului.

Totodata, la Bazias sunt politisti de frontiera care supravegheaza fluviul.