​​Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Braila. În perioada 8 – 20 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipului Braila prin S.U.P.A.G.L. Braila și RER Ecologic Service Brăila SRL, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri de maxim 35kg cumulate să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate un tichet valoric de 20 de lei.

"Orase Curate" ajunge in BrailaFoto: ecotic

Centrul de colectare se găsește pe str. Pietății, vis-a-vis de Spitalul 3, în Complexul Mic "La Rotunda", fiind deschis intre 15 si 19 aprilie (orele 9:00-10:00 si 17:00-19:00).

Totodată, locuitorii orasului Brăila pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face gratuit de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0239 611 682, 0766 300 800. O echipă RER Brăila se va deplasa și va ridica DEEE-urile în perioada 19-20 aprilie, intre orele 8:00 si 15:00.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

"Campania Orase Curate revine în Brăila pentru a continua conștientizarea asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, în special a deșeurilor de echipamente electrice și electronice prin punerea la dispoziția locuitorilor a unui punct de colectare și servicii de ridicare de la domiciliu", declara Dna. Gina Agoston, Directorul Economic al RER Ecologic Service Braila.

"Orașe Curate" este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro