Prima etapa a campaniei ECOTIC "Zilele ECO in Scoala ta!" s-a incheiat. Parte a Caravanei ECOTIC, aceasta campanie de constientizare este adresata elevilor, parintilor acestora si profesorilor din institutiile de invatamant cu clase gimnaziale. Mesajul privind necesitatea colectarii si reciclarii corecte a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) a ajuns in 104 scoli din 23 de orase din toata tara, fiind implicati peste 50.000 de elevi. Toate scolile au fost inscrise intr-un concurs distractiv si util, iar juriul a desemnat castigatorii. Au fost colectate 20,1 tone DEEE si 2.25 tone deseuri de baterii si acumulatori portabili.

Zilele ECO in Scoala taFoto: ecotic

Pornita in noiembrie 2014, prima etapa a campaniei "Zilele ECO in Scoala Ta!" s-a incheiat odata cu anul scolar, in iunie 2015. Parte din proiectul Caravana ECOTIC, aceasta campanie si-a propus de la bun inceput obiective foarte clare si usor de monitorizat: atingerea unui numar cat mai mare de scoli, si deci a unui public sensibil la actiuni de educare (elevii), organizarea de actiuni de eco-educatie si constientizare si finalizarea acestora cu actiuni concrete de colectare de deseuri electrice si electronice si baterii uzate si acumulatori. Pentru ca totul sa fie cat mai distractiv si interactiv, scolile au fost inscrise intr-un concurs; in functie de nivelul de mobilizare si rezultatele obtinute, cele mai eco-harnice scoli aveau sa fie premiate. Caravana ECOTIC este un proiect co-finantat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

ECOTIC anunta cu bucurie, nu numai castigatorii acestui concurs, ci si amploarea implicarii elevilor, profesorilor si parintilor la nivel national. Alaturi de echipa ECOTIC si de Ecoterrian, micutul nostru prieten cu inima mare, au fost peste 50.000 de elevi din 104 scoli. Ajutati de profesorii si parintii lor, elevii au invatat despre colectarea si reciclarea corecta, despre mediu si protejarea acestuia, destre utilizarea responsabila a resurselor planetei, au muncit la curatenia scolii si a cartierului lor, au plantat copaci si plante si au creat dupa puteri - eseuri, picturi sau materiale audio-video.

In aceasta etapa a campaniei "Zilele ECO in scoala ta!" au fost colectate peste 20 tone DEEE si peste 2 tone deseuri de baterii si acumulatori portabili.

ECOTIC si partenerii proiectului "Caravana ECOTIC" sunt convinsi ca toate activitatile pe care elevii si profesorii le-au desfasurat in cadrul campaniei "Zilele ECO in scoala ta!", precum si toate eforturile depuse se vor traduce printr-un viitor mai curat datorita actiunilor concrete, prietenoase cu mediul intreprinse atat de elevi, de familiile acestora, precum si de noi toti.

ECOTIC felicita pe toti si anunta cu mandrie cele trei scoli premiante:

  • Locul I si o tabara eco pentru 20 de elevi - Scoala Gimnaziala "Carmen Sylva" din Iasi, profesor coordonator Mariana Dinter;
  • Locul II si o tabla inteligenta - Liceul cu program sportiv din Botosani, profesor coordonator Anca Toma;
  • Locul III și un videoproiector + sistem home cinema – Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman, profesor coordonator Poenaru Alexandra Georgiana.

Premiul cel mare, tabara eco-montana "Dor de munte", va avea loc in perioada 30 iunie - 5 iulie 2015, in localitatea Gura Raului (Marginimea Sibiului), judetul Sibiu. Activitatile propuse de catre organizatori sunt diverse, cu mare interes pentru elevii de gimnaziu rasplatiti astfel pentru eforturile depuse PENTRU UN MEDIU CURAT! Drumetii, orientare turistica, amenajarea unei tabere de corturi, seminarii tematice (marcaje turistice, plante ocrotite din Muntii Cindrel, Apa - sursa vietii, primul ajutor, regulile muntelui), ECO ateliere, ateliere de creatie si focul de tabara vor fi incluse in activitatile acestei tabere.

ECOTIC si partenerii Caravanei ECOTIC multumeste tuturor pentru contributia inimoasa la formarea unei perceptii corecte a noii generatii in ceea ce priveste protectia si ingrijirea mediului. Echipa ECOTIC incepe pregatirile pentru urmatoarea etapa a campaniei "Zilele ECO in Scoala Ta!", care va incepe in toamna acestui an.