O scenă demnă de Vestul Sălbatic american a avut loc într-un autobuz din orașul Charlotte, șoferul mijlocului de transport în comun împușcând în mod repetat un pasager după ce acesta a scos arma la el, relatează CNN.

Autobuz in SUAFoto: Edd Westmacott / Alamy / Profimedia Images

Incidentul armat a avut loc după ce pasagerul în cauză, identificat de poliție drept Omarri Shariff Tobias, s-a ridicat între stații și i-a cerut șoferului să oprească autobuzul. Agenția de transport public a transmis într-un comunicat public că angajatul său, David Fullard, i-a cerut bărbatului să aștepte până la următoarea oprire desemnată.

După parlamentări care au durat câteva minute, Tobias a scos arma să-l amenințe pe șofer. Acesta a scos la rândul său un pistol pe care îl avea asupra sa și l-a împușcat în mod repetat pe pasager.

Înregistrarea video arată apoi cum șoferul a ieșit din cabina sa pentru a-l urmări pe bărbatul care a încercat să fugă din autobuzul în care se mai aflau doar doi pasageri în afară de el, nefiind clar ce s-a întâmplat ulterior. Poliția a anunțat că atât șoferul, cât și pasagerul, au fost împușcați în timpul incidentului.

Fullard a fost lovit în braț iar Tobias în abdomen, potrivit aceleiași surse.

Poliția locală a anunțat că pasagerul agresiv a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni, dar că deocamdată nu s-a luat o decizie în privința unei eventuale puneri sub acuzare a șoferului.

Acesta a fost însă concediat de compania de transport local, care interzice angajaților săi să poarte arme la locul de muncă.

„Ar fi fost rezonabil pentru operator să încerce să detensioneze situația prin lăsarea suspectului/pasagerului să iasă din autobuz înainte de următoarea stație”, a declarat compania într-un comunicat remis presei.