​În jurul orei 18:00, la Romaero, printre avioane, nu erau foarte multe persoane. Evenimentul Nostalgia începuse de circa două ore. E normal: lumea termina munca pe la 17:00-18:00, apoi dă o fugă acasă, se schimbă și apoi urmează distracția. Cam așa a fost. În jurul orei 20:00 vedeam foarte multe persoane care veneau. Pentru cei care vor să simtă atmosfera, am creat un scurt clip video.

Eveniment Nostalgia la RomaeroFoto: Hotnews

Doar cei care au certificat de vaccinare pot participa (evenimentul continuă vineri și sâmbătă).

După ce au trecut de cele două filtre, certificat de vaccinare + buletin și bilet, pe sub o poartă din boxe vechi și apoi aripa unui avion au intrat la eveniment.

Undeva pe partea stângă era o colecție de telefoane vechi care atrăgea privirile, iar câțiva metri mai încolo erauu deja ocupate jocurile acelea mari cu fise din perioada copilăriei. De precizat că nu trebuie să plătești pentru a te juca. Trebuie să aștepți până se plictisește cineva. Nu durează prea mult.

Tot în acea zonă sunt calculatoare vechi legate în rețea la care tinerii se jucau Counter Strike (1.5 sau 1.6: n-am fost atent pentru că nu m-am jucat). Cei care ați mai fost la evenimentele Nostalgia din trecut le cunoașteți.

Mai țineți minte emoticoanele de la Yahoo Messenger, asemănătoare cu cele de acum, dar mai simpliste? Mulți își făceau poze, introducând capul în cele mai populare.

Totul cu muzica anilor ‘90 și 2000 care se aude perfect, nici prea tare, nici prea încet.

Pentru a cumpăra băutură ai nevoie de fise pe care le poți achiziționa cu numerar sau cu cardul de la standurile speciale denumite: Secretariat.

Sunt multe locuri de unde poți schimba fisele pe băutură. La unul dintre ele era coadă, poate pentru că mulți n-au înaintat spre scenă. Recunosc că și eu am mers acolo. Am înțeles de ce era coada aia: unuia dintre barmani îi zburdau hormonii după un grup de 2-3 blonde și le dădea „din partea casei” alcool.

Cei care au văzut că stau degeaba la coadă din cauza asta, au văzut că la câțiva metri mai încolo nu era nimeni iar barmanii se miscau rapid.

O altă coadă era la intrarea într-un avion vechi. Tinerii intrau să-și facă poze în cabină. Unii stăteau cam mult, de aceea era și multă lume care aștepta. Încercau să pară că sunt „piloți” mândri.

Înauntru, o domnișoară făcea poze pe care le printa celor care doreau. Nu costa nimic, așa că unele grupuri se opreau acolo.

În fața scenei la câteva zeci de metri sunt aranjate (probabil nu se va schimba nimic din toate acestea până sâmbătă) bănci de școală vechi, cu pungi de pufuleți și alte produse, precum și recipiente cu baloane de săpun.

În zona scenei, tinerii se jucau volei cu mingi ușoare de plajă pe ritmul muzicii.

Lumea s-a distrat și e plăcut să vezi că s-a uitat de pandemie, mai ales pentru cei vaccinați.

Distracția s-a încheiat la ora 12 noaptea: regulamentar. Va continua vineri și sâmbătă. În concluzie, este o experiență plăcută, chiar dacă e pandemie, iar faptul că doar cei vaccinați pot participa îți dă încredere că nu vei da cuiva nevaccinat Covid dacă, cumva, ai virusul.