Oficialii Trezoreriei Statelor Unite ale Americii sunt de părere că Alexander Hamilton nu mai este potrivit pentru bancnota de 10 dolari și plănuiesc să îl înlocuiască cu potretul unei femei care să reprezinte cultura americană, informează abcnews.go.com.

Proiectul include schimbarea întregului aspect al bancnotei și este pentru prima dată, în mai bine de un secol, când imaginea unei femei va aparea pe o bancnotă americană.

Pentru a desemna persoana care va reprezenta bancnota în valoare de 10 dolari, Trezoreria Statelor Unite așteaptă propuneri din partea cetățenilor americani, singura condiție fiind ca persoana să nu mai fie în viață.

Cu toate acestea, decizia finală îi aparține în totalitate secretarului trezoreriei, Jack Lew. Nici Barack Obama nu poate interveni în această hotărâre. "Evident că, în mod normal, mă consult cu președintele Obama pentru diferite decizii, însă de această dată este numai decizia mea", afirmă Jack Lew.

Martha Washington a fost ultima femeie al cărei portret a apărut pe bancnota de 1 dolar, pusă în circulație între anii 1891-1896.