Biochimistul de origine britanică, Tim Hunt, se pronunță în favoarea instituirii laboratoarelor științifice în care să opereze numai persoane de același sex, conform theguardian.com.

Oamenii de știință ar trebui să lucreze în laboratoare separate pentru fiecare sex în parte, a afirmat Tim Hunt în cadrul Conferinței Mondiale pentru Jurnalismul Științific, ce a avut loc zilele acestea în Coreea de Sud. Biochimistul și-a argumentat opinia spunând că ”femeile te fac să te îndrăgostești de ele, ele se îndrăgostesc de tine, iar apoi, când sunt criticate, încep să plângă”.

Fiind membru al Societății Regale, cuvintele lui Hunt au stârnit reacții în rândul comunității oamenilor de știință și, în acest sens, intituția britanică a ținut să își declare eforturile pe care le inițiază pentru promovarea științei în rândul persoanelor de sex feminin. "Societatea Regală consideră că, pentru a obține cele mai bune rezultate, știința trebuie să utilizeze abilitățile de cercetare științifică la nivelul întregii populații. Prea multe persoane talentate nu își îndeplinesc potențialul științific din cauza unor probleme ce țin de diferențele de sex, iar Societatea Regală își asumă datoria de sutine drepturi egale în acest sens", a declarat un oficial al Societății Regale.

David Colquhoun, profesor emerit în farmacologie în cadrul Universității din Londra, a adaugat că remarcile lui Hunt sunt "dezastru pentru promovarea femeilor" în rândul oamenilor de știință.