Un laureat al Premiilor Nobel, criticat pentru comentarii sexiste: ''Femeile cand sunt criticate incep sa planga''

de G.T.     HotNews.ro
Miercuri, 10 iunie 2015, 13:29 Magazin

Biochimistul de origine britanică, Tim Hunt, se pronunță în favoarea instituirii laboratoarelor științifice în care să opereze numai persoane de același sex, conform theguardian.com.

Oamenii de știință ar trebui să lucreze în laboratoare separate pentru fiecare sex în parte, a afirmat Tim Hunt în cadrul Conferinței Mondiale pentru Jurnalismul Științific, ce a avut loc zilele acestea în Coreea de Sud. Biochimistul și-a argumentat opinia spunând că ”femeile te fac să te îndrăgostești de ele, ele se îndrăgostesc de tine, iar apoi, când sunt criticate, încep să plângă”.

Fiind membru al Societății Regale, cuvintele lui Hunt au stârnit reacții în rândul comunității oamenilor de știință și, în acest sens, intituția britanică a ținut să își declare eforturile pe care le inițiază pentru promovarea științei în rândul persoanelor de sex feminin. "Societatea Regală consideră că, pentru a obține cele mai bune rezultate, știința trebuie să utilizeze abilitățile de cercetare științifică la nivelul întregii populații. Prea multe persoane talentate nu își îndeplinesc potențialul științific din cauza unor probleme ce țin de diferențele de sex, iar Societatea Regală își asumă datoria de sutine drepturi egale în acest sens", a declarat un oficial al Societății Regale.

David Colquhoun, profesor emerit în farmacologie în cadrul Universității din Londra, a adaugat că remarcile lui Hunt sunt "dezastru pentru promovarea femeilor" în rândul oamenilor de știință.
2492 vizualizari

 • +5 (11 voturi)    
  adevarat (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:34)

  cucu [anonim]

  normal ca incep sa planga.
  femeile iau orice critica ca pe ceva personal.
  ai cevaaa cu mineee, buhuhu...
 • +4 (6 voturi)    
  Ce sa promovam de fapt? (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:39)

  BEDE [utilizator]

  Sunt niste chestiuni care nu prea le inteleg. Daca femeile sunt egale cu barbatii, atunci de ce anume sunt competitii de sah separat pentru barbati si separat pentru femie? Nu este si aceasta ceva sexist? Sau, cumva, toti trebuie sa caute sa inalte femeile si sa le promoveze, dar sa nu care cumva sa fie puse in competitie cu barbati care s-ar putea sa se arate a fi mai competenti?
  Da, si tot asa am auzit de "olimpiada de matematica pentru fete". Ce are a face matematica cu sexul, ca sa fie separat pt fete?
  • +4 (4 voturi)    
   femeia nu are cum sa fie egala cu barbatul (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:01)

   elena [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   Decat daca e barbat. Asta nu inseamna ca e mai proasta sau mai incompetenta. Pur si simplu fiecare are rolul lui in societate.
   Oricum, nu in acest domeniu al cercetarii se pune problema separarii pe sexe, e o aberatie.. aici e vorba de competenta intelectuala, educatie, unde nu cred ca exista diferente.
   • +1 (3 voturi)    
    Fii pregatita (Miercuri, 10 iunie 2015, 15:32)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui elena

    Statistica spune ceva despre inteligenta masculina comparativ cu cea feminina. Fii pregatita sa suporti curajoasa orice statistica.

    Primul pas: nu o lua personal. Detaseaza-te fata de informatie, chiar daca suna neplacut. Si foloseste informatia in avantajul personal si colectiv.
    • +2 (4 voturi)    
     statistica e ca bikini (Miercuri, 10 iunie 2015, 15:43)

     relu [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

     iti arata aproape totul dar iti ascunde esentialul.

     Femeile, beneficiind de aceeasi educatie ca si barbatii, performeaza la fel in meserie. Dpdv al inteligentei, al intelectului, putem spune ca femeia e egala cu barbatul, daca e pusa in pozitia care i se potriveste.

     Pe de alta parte femeile in niveluri de conducere (de companie, de tara, de familie) sunt un dezastru, si din pacate acest tip de "egalitate" intre sexe e promovat prin occident, mai nou si la noi.
     • +1 (3 voturi)    
      Chiar asa, dezastru-dezastru? (Miercuri, 10 iunie 2015, 16:15)

      Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui relu

      "Pe de alta parte femeile in niveluri de conducere (de companie, de tara, de familie) sunt un dezastru..."
      Faptul ca epocile cele mai glorioase ale Angliei (Marii Britanii, dupa 1717) au fost legate de nume precum Elizabeth I, Victoria si, mai nou, Margaret Thatcher nu poate fi decat o pura intamplare. Am ales aceste exemple pentru ca personalitatile de mai sus nu au detinut puterea (doar) in mod simbolic, ci au si exercitat-o efectiv, de facto si de jure.
      • 0 (0 voturi)    
       Exceptii care confirma regula (Joi, 11 iunie 2015, 9:39)

       BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Margrethe

       Da, au existat femei de exceptie, ca Elisabeta I si Margaret Thatcher. Dar, totusi, tendinta politic-corecta de a promova femei numai pt ca numarul de femei in anumite pozitii sa fie cam egal cu numarul de barbati chiar ca este un dezastru.
       Femeia sa fie femeie, iar barbatul sa fie barbat, respectand diferentele biologice care duc si la anumite capacitati diferite pentru anumite activitati.
       Dar, nu, acum, mai nou, politic-corect este sa fie promovata si schimbarea de sex!
    • 0 (0 voturi)    
     Fiindca sunteti amator de statistici... (Miercuri, 10 iunie 2015, 15:56)

     Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

     La Prima Convenţie privind Abordarea Teritorialǎ a Dezvoltǎrii, care a avut loc acum cativa ani la Marsilia, reprezentanta Ministerului francez al Educaţiei a afirmat cǎ, în ultimii ani, rezultatele la învǎţǎturǎ pe categorii fete/bǎieţi nu se mai dau publicitǎţii din cauza contraperformanţelor penibile ale bǎieţilor.
     Dar poate o fi Franta un caz mai aparte. In Iraq, de pilda, sunt sigura ca statisticile ar arata cu totul altceva.
     • 0 (0 voturi)    
      Eram sigur (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:22)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Margrethe

      N-am vazut statistica asta. Dar cred ca la acest gen de statistica sunt castigatoare fetele. Am organizat teste profesionale si am regasit mereu cu surprindere aceeasi superioritate a fetelor fata de baieti.

      La alte genuri de statistica, de testare a inteligentei, nu stiu daca fetele mai sunt performante ca baietii. Ramane de vazut.
      • 0 (0 voturi)    
       Testele de inteligenta (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:23)

       Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

       desi relevante in unele privinte, nu pot fi - si nici nu sunt - unitatea de masura cu valoare absoluta. La urma urmei, Ted "Unabomber" avea un IQ de 167, nu? N-ar fi deloc exclus ca Hitler sa fi stat mai bine decat Golda Meyr (de exemplu) in materie de IQ, dar cu ce folos pentru omenire?!
       Prin urmare, a bate moneda excesiv pe criteriul IQ (presupus) favorabil baietilor nu cred ca duce la cele mai corecte concluzii.
       • 0 (0 voturi)    
        Nu (Joi, 11 iunie 2015, 8:27)

        Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Margrethe

        Politicienii sunt prosti in masa. De asta ii si voteaza prostimea majoritara. Rar, cate un politician inteligent reuseste sa pacaleasca electoratul idiot. Rar! In general prost la prost trage.
  • 0 (0 voturi)    
   o posibila explicatie a matematicii pentru fete (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:56)

   Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   ...ar putea fi aceea ca femeile au de recuperat cateva milenii bune in care n-au avut acces la educatia bazata pe stiinte.
   Cunoasteti, desigur, detaliul ca sotia lui Lavoisier a fost o chimista talentata, dar, in alte timpuri, o femeie care ar fi facut cunoscute astfel de preocupari ar fi atras macar suspiciunea de vrajitorie, daca nu chiar o punere sub acuzare in toata regula (cum a fost, de pilda, cazul mamei savantului Kepler, care a fost anchetata vreo 5 ani pentru vrajitorie si care a si murit - curand dupa ce fiul ei a reusit s-o salveze de la pedeapsa capitala - din cauza betesugurilor dobandite in urma torturilor).
   Sa nu uitam ca nu mai demult decat acum 100 de ani, in EUROPA, era ceva scandalos ca o femeie sa studieze matematica sau fizica. Sa nu uitam, de asemenea, ca in zilele noastre inca sunt tari pe glob unde invatatoarele sunt ucise iar elevele sunt desfigurate cu acid pentru vina de a frecventa scoala.
   Prin urmare, as zice ca, dupa doar cateva decenii de acces (mai mult sau mai putin) neingradit la educatie, performantele femeilor in domenii care tin de stiinta sunt cu totul remarcabile.
   • 0 (0 voturi)    
    :) (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:27)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Margrethe

    Nu este nici o posibila explicatie asta! La fel de marginalizati/ ostracizati au fost si evreii(inclusiv barbatii) si uite cine ia cele maI multe premii Nobel! La fel si la afro-americanii din State :)(nu Nobel-uri, dar ma refer la afirmare academica, in general)...din pacate, voi sunteti concepute structural sa iubiti/ suportati copiii; asta va "mananca" f mult din potential! Nu contest ca exista si exceptii, dar ele doar atrag atentia asupra regulii!
    • 0 (0 voturi)    
     da si nu (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:03)

     Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

     Evreii au fost, fara indoiala, ostracizati, dar nu in ceea ce priveste instruirea. Ba, as zice, dimpotriva: persecutiile la care au fost supusi (inclusiv interzicerea dreptului de a detine proprietati funciare) chiar a favorizat calificarea lor pentru profesiunile liberale care le erau permise. Dar chiar si la evrei accesul femeilor la anumite domenii ale cunoasterii era interzis (personajul Yentl va spune ceva?).
     In ce priveste africanii, si ei, ca si femeile, s-au emancipat mai tarziu, cu rezultate din ce in ce mai laudabile. Printre femei exista totusi si laureate Nobel, comandante de misiuni spatiale de succes, ca sa nu mai vorbim de cadre didactice universitare, academiciene, membre absolut remarcabile ale leadership-ului politic mondial samd. Si asta dupa abia vreo 100 de ani de acces la educatie completa. Din pacate, dreptul la instruire scolara este ingradit, chiar si astazi, pentru mai mult de jumatate din populatia feminina a globului. De ce? Greu de spus...probabil asa e scris in textele sfinte.
 • +3 (5 voturi)    
  Si astfel se confirma zicerea.. (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:45)

  Waszyle [utilizator]

  ...unde e multa minte e si multa prostie.
 • +2 (2 voturi)    
  Dovada că are dreptate (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:46)

  Tescovin [utilizator]

  După ce a fost aspru criticat pentru aceste comentarii depreciative la dresa femeilor, Tim Hunt NU a început să plângă.
  • 0 (0 voturi)    
   Pai nu... (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:59)

   Margrethe [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   pentru ca plansul e specialitatea femeilor. In situatii de genul acesta, barbatii au metodele lor: de regula, se imbata si (cateodata) fac scandal. Eventual isi bat nevasta, poate si copiii.
   Am glumit :).
 • +2 (2 voturi)    
  Ipocrizie! (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:49)

  dragos_k [utilizator]

  Daca zicea "barbatii sunt betivi" nu se mai sesiza nimeni.
  • +1 (1 vot)    
   :)) (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:20)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui dragos_k

   Sau "barbatii E porci":)))
 • +2 (2 voturi)    
  Acuma abia pricepem o chestie (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:56)

  Sparafucile [utilizator]

  Care chestie ? De ce nu se fac echipe de fotbal mixte . Simplu . Femeilor , daca le dai la GIOALE, incep , probabil, sa plinga . Uda gazonul si devine alunecos .
 • +2 (2 voturi)    
  penibil... (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:07)

  liviu_ [utilizator]

  - daca un barbat e batut pe strada lumea rade, ignora sau chiar aproba... daca o femeie e batuta lumea intervine
  - la divort cel mai rau si-o ia barbatul (financiar); daca se bat pe copii femeia are mult mai multe sanse sa castige
  - barbatul violat sau abuzat in casnicie nu are la ce grupuri sa apeleze, este luat in ras si asa mai departe... pentru femei exista solutii
  - femeile sunt promovate la job si se pot folosi de "discriminare" pentru a avansa a castiga mai mult s.a.m.d.

  despre aceasta discriminare de ce nu vorbeste nimeni?!
  vreau egalitate intre sexe... dar EGALITATE !!! ori ce se intampla acum este discriminarea barbatului fata de femeie
  • +1 (1 vot)    
   cam asa e (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:35)

   andu [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   vine din afara, de la headquarters: sa fie x% femei in posturi de conducere, sa fie y% gay, etc.

   Nu spun sa fie competenti, indiferent de sex, religie samd, asa cum ar fi normal, ci discrimineaza evident, si, culmea tupeului, tocmai prin asta spun ca lupta impotriva discriminarii.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri