Un iPad care a apartinut papei Francisc a fost vandut cu 30.500 de dolari la o licitatie organizata marti in Uruguay, iar intreaga suma va fi donata unei scoli pentru copiii saraci din aceasta tara, au anuntat organizatorii, citati de Mediafax.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Potrivit reprezentantilor casei de licitatii Castells din Montevideo, castigatorul a licitat prin telefon, insa identitatea si nationalitatea sa nu au fost dezvaluite.

Nu este pentru prima data cand papa Francisc, care a criticat adeseori economia de piata pentru faptul ca incurajeaza inegalitatile sociale, a donat in scopuri caritabile diverse bunuri personale. Anul trecut, o motocicleta Harley-Davidson pe care suveranul pontif o primise cadou, a fost vanduta la o licitatie de caritate contra sumei de 241.500 de euro.

"Sa faci o fapta buna cu el", i-a spus papa Francisc, originar din Argentina, preotului uruguayan Gonzalo Aemilius, atunci cand i-a inmanat acel iPad.

Parintele Gonzalo Aemilius a donat iPad-ul liceului Francisco de Paysandu, aflat la o distanta de aproximativ 370 de kilometri de capitala Montevideo.

Reprezentantii acelui liceu spun ca, dupa mai multe tentative esuate de a vinde iPad-ul prin intermediul caselor de licitatii Christie's si Sotheby's, au decis sa vanda dispozitivul cu ajutorul unei case locale de licitatii, Castells.

Pe acel iPad se afla gravata inscriptia "Sanctitatea Sa Francisco. Serviciul Internet Vatican. Martie 2013", iar dispozitivul a fost scos la vanzare alaturi de certificatul oficial semnat de secretarul personal al papei Francisc, parintele Fabian Pedacchio Leaniz.

Papa Francisc a spus in trecut ca internetul reprezinta "un dar de la Dumnezeu", insa a recunoscut ca este "un adevarat dezastru" in ceea ce priveste utilizarea tehnologiilor moderne.