Cantareata Adokiye din Nigeria a provocat o furtuna pe retelele de socializare dupa ce a spus ca isi ofera virginitatea militantilor islamici din grupul Boko Haram in schimbul sutelor de eleve pe care acestia le-au rapit.

AdokiyeFoto: Captura YouTube

276 de fete au fost luate, in luna aprilie, din nord-estul orasului Chibok, care este in mare parte populat de crestini, de catre rebelii condusi de Abubakar Shekau

In marea majoritate a cazurilor, copiii rapiti raman disparuti, in ciuda presiunii internationale pentru intoarcerea lor in conditii de siguranta, inclusiv campania #BringBackOurGirls, sustinuta de Michelle obama si David Cameron.

Cantareata de muzica pop, in varsta de 23 de ani, care este si ambasador ONU pentru pace, a dus protestul la un alt nivel.

"Este pur si simplu nedrept. Sunt prea tinere. As vrea sa pot sa ma ofer pe mine in schimb", a spus Adokiye, noteaza The Independent. "Au intre 12 si 15 ani, pentru numele lui Dumnezeu. Sunt mai in varsta si mai experimentata", a adaugat aceasta.

Comentariile cantaretei au primit reactii amestecate. Unii fani au laudat-o spunand ca este "curajoasa" si au etichetat-o ca fiind un "erou", in timp ce altii au interpretat declaratiile ei ca fiind o strategie oportunista de publicitate.

Anuntul lui Adokiye vine dupa stirea conform careia peste 60 de fete si femei si 31 de baieti au fost rapiti de Boko Haram din satele din nord-estul Nigeriei.

Rapirile recente au avut loc in timpul unei serii de raiduri, efectuate saptamana trecuta in Borno unde au fost ucisi zeci de oamenii.