Un copil chinez in varsta de 11 ani a fost oprit de politistii rutieri in timp ce conducea un TIR pe o sosea aglomerata din Shaoxing, in provincia estica Zhejiang, transmite pagina electronica a postului NTD. Potrivit informatiilor, agentii au oprit TIR-ul dupa ce acesta mergea "haotic" pe sosea.

Copilul soferFoto: Captura Content Channel

Incidentul a avut loc luni. Un purtator de cuvant al poltiei rutiere, Ding Jian, a declarat ca agentii "au oprit camionul in care se aflau doua persoane, l-au verificat si au observat ca soferul nu este acelasi cu cel pe care-l observasera la inceput. I-am interogat si am descoperit ca baiatul de 11 ani si cealalta persoana au facut schimb de locuri".

Politistii au aflat ca baiatul de 11 ani condusese masina mai multe ore.

Soferul camionului, Li Xilin, a afirmat ca Wei a inceput sa conduca camionul anul trecut, sub supravegherea sa. Baiatul a condus TIR-ul de fiecare data cand Li era obosit.

Politistii au declarat ca nu-l pot amenda pe baiat, deoarece nu are inca 14 ani. El urmeaza sa fie pus sub supraveghere.

In schimb, politia i-a anulat permisul auto si l-a amendat cu 300 de dolari pe Li, care i-a permis minorului sa conduca camionul.