Eden Wood, o fetita in varsta de 6 ani din SUA, vedeta a concursurilor de frumusete pentru copii, s-a retras din activitate, relateaza ABCNews. Momentul a dus la relansarea discutiilor din Statele Unite legate de participarea copiilor la concursuri de frumusete si la pregatirile, deseori extenuante, la care sunt supusi micutii de catre parintii lor.

Eden WoodFoto: Captura ABC News

Eden a castigat in cariera sa 300 de concursuri de frumusete, fiind o prezenta obisnuita a emisiunii "Toddlers and Tiaras", un reality show difuzat de canalul TLC, care prezinta lumea controversata a acestor competii.

Potrivit informatiilor, Eden si parintii sai au construit "un mic imperiu", care include, printre altele, o linie de lenjerie de pat pentru copii, o papusa cu figura fetitei, o carte de memorii (From Cradle to Crown), un spectacol de divertisment si un album, care va aparea in curand.

Fetita a castigat deja 1.000 de dolari pentru primul single de pe noul album, "Cutie Patootie".

Prezenta fetei intr-o emisiune televizata, unde a interpretat neconvingator melodia, a fost criticata intens si a dus la relansarea discutiilor din Statele Unite legate de participarea copiilor la concursuri de frumusete si la pregatirile, deseori extenunate, la care sunt supusi micutii de catre parintii lor.

Mama fetei, Mickie Wood, a spus ca "nu mi-a venit sa cred... Daca vrei sa ataci pe cineva, ataca-ma pe mine. Sunt adult, pot sa fac fata. Fetita mea nu e diferita de copiii lui Sharon Osbourne".

Femeia a spus ca "Eden merge pe drumul deschis de o serie de mari vedete, care au participat la concursuri... Atata timp cat ii place ceea ce noi facem si ceea ce ea face, mama ei va continua sa o faca. Daca aceasta va duce la un statut precum cel al lui Miley Cyrus sau Selena Gomez, atunci asa sa fie. Daca nu se va intampla asta, si lucrul acesta e OK... De ce sa nu vedem daca nu exista un contract la Hollywood? Sau un reality show? Sau ceva in programul postului Disney? De ce nu? E visul american. E destinul ei".