​Un agent de paza aflat in apropierea trasurii regale a primit ordin sa actioneze ca "incasator de gloante" in eventualitatea unui atac asupra printului William, in timpul ceremoniilor de vineri, transmite The Sun. Bodyguardul este antrenat sa impiedice, cu pretul vietii, ca printul mostenitor sa fie ucis sau ranit.

Caleasca regala 1902 State Landau Foto: Agerpres

Agentul inarmat se va afla in trasura regala care-i va transporta pe Printul William si pe Kate Middleton.

Sefii politiei metropolitane au luat in considerare amplasarea a doi agenti inarmati in caleasca, insa planul a fost respins deoarece in trasura trebuie sa existe un slujitor regal adevarat, antrenat sa calmeze caii in eventualitatea in care animalele devin agitate. In aceasta situatie, Kate Middleton va ramane neprotejata in fata unui atac direct.

O sursa din serviciul de protectie regal a spus ca "este o dilema ingrozitoare", mai ales ca o varianta de rezerva, care prevedea ca William si Kate sa fie transportati cu o caleasca securizata, inchisa, a fost respinsa. "William si Kate stiu ca, indiferent de pericol, zeci de mii de oameni aflati pe traseul ceremoniei vor sa-i poata vedea", a spus sursa.

Acesta tehnica de protectie, numita "incasatorul de gloante", este folosita numai in situatia in care unul dintre membrii familiei regale este in pericol iminent sa fie ranit sau ucis.

Publicatia scrie ca ofiterilor din serviciul de paza li s-a spus ca nu vor fi criticati daca "isi vor scoate armele in situatia unei alarme false". "Mai bine sa aiba armele pregatite decat sa reactioneze prea tarziu", a afirmat sursa.

The Sun scrie ca masurile de protectie luate cu ocazia nuntii printului William intervin la cateva luni dupa evitarea unui posibil dezastru. In decembrie 2010, masina in care se aflau Printul Charles si Camilla, Ducesa de Cornwall, a fost atacata pe strazile din Londra de protestatari furiosi.

Sefii politiei din Londra "spera insa ca ploaia ii va forta pe William si pe Kate sa foloseasca o trasura inchisa". Meteorologii au prognozat ploi torentiale pentru vineri, insa, daca vremea va fi frumoasa, cuplul va calatori cu o trasura 1902 State Landau deschisa, folosita de Charles si Diana la nunta lor din 1981.​