O artista care a prajit oua pe flacara monumentului dedicat celui de al Doilea Razboi Mondial risca 5 ani de inchisoare, scrie Daily Mail.

Anna Sin'kova, de 20 ani, si-a gatit produsele alimentare in Parcul Gloriei din Kiev, care marcheaza victoria sovietica asupra Germaniei naziste. In filmul postat pe YouTube o tanara femeie poate fi vazuta prajind oua intr-o tigaie.

Imaginile au provocat o izbucnire de furie din partea autoritatilor ucrainene, care au arestat-o pe tanara. Ea a fost acuzata de profanare de morminte si i-a fost refuzata cautiunea de catre instanta de apel la Kiev.

La randul sau, femeia a declarat: "Ei spun ca am profanat un mormant, dar este chiar opusul. Flacara eterna nu este un mormant, este un semn al propagandei pentru regimul totalitar comunist.

Tanara a adaugat: "Daca a fost o profanare, a fost o profanare a unui obiect al propagandei sovietice, nu a mormintelor soldatilor".

Femeia a sustinut ca a fost arestata de un grup de barbati care purtau cagule in momentul in care parasea un supermarket.

De asemenea, ea a fost interogata timp de patru ore, fara ca de fata sa fie si un avocat, motiv pentru care intentioneaza sa apeleze la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.