Un portret, posibil al lui Iisus Hristos, a fost gasit pe una din cele 70 de carti din plumb descoperite intr-o pestera din Iordania.Imaginea, care nu se distinge usor, infatiseaza un barbat cu parul lung, purtand o coroana de spini pe cap, scrie Daily Mail.

Istoricii incearca sa determine daca acesta este cu adevarat portretul lui Iisus Hristos. Daca banuielile lor se adeveresc, imaginea va fi primul portret al Mantuitorului.

Ei investigheaza daca imaginea a fost creata in timpul vietii lui Iisus de catre cei care l-au cunoscut. Istoricii cred ca manuscrisele descoperite in Iordania au fost create de catre urmasii lui Iisus la cateva decenii imediat dupa crucificare.

Cea mai convingatoare dovada a faptului ca manuscrisele sunt crestine este o pagina care pare sa arate o harta a orasului sfant Ierusalim.

Pe de alta parte, pe una dintre carti pare ca scrie "Mantuitorul lui Israel", in ebraica veche.

Reamintim ca 70 de carti din plumb, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani, au fost gasite intr-o pestera din Iordania. Expertii care le analizeaza spun ca documentele, unele dintre cele mai vechi scrieri crestine, ar putea fi o descoperire majora in istoria crestinismului.

Brosurilesuntin prezentinmainileunui camionagiubeduinnumitHassanSaida, carelocuiesteinsatulShibli-UmmAl-GhanamdinIsrael.Elrefuzasalevanda, dara acceptat sa trimita douadintre elein AngliasiElvetiapentruanaliza.

Daca cercetarile vor confirma autenticitatea acestora, scrierile ar reprezenta cea mai mare descoperire dupa Manuscrisele de la Marea Moarta gasite in 1947.