Patru persoane au fost ucise astazi cu focuri de arma in Olot, o localitate din regiunea catalana Girona, dupa ce un barbat a tras asupra patronilor sai si a ucis si doi angajati ai unei banci. Autorul crimelor este un barbat de 57 de ani din localitate, Pere P. P., si potrivit pulicatiei El Mundo, a actionat cu premeditare, scrie www.romanul.eu.

Acesta a tras fara somatie asupra celor doi patroni ai unei firme de constructii, la care era si el angajat, si care serveau micul dejun intr-un bar din localitate la ora 9.10. Din primele informatii se pare ca cele doua victime, tata si fiu de 62 si 35 de ani, ii datorau bani atacatorului. Pere P.P. a tras asupra lor cu o pusca de vanatoare, dupa care s-a urcat in masina si s-a dus la sediul unei banci din centrul orasului, unde a intrat cu pusca in mana si a ucis din doua focuri alte doua persoane, un barbat si o femeie de 40 si, respectiv, 50 de ani. Victimele erau directorul adjunct al bancii si o angajata.

In timp ce politia locala se pregatea sa-l amendeze pentru ca lasase masina parcata neregulamentar, autorul celor 4 crime a iesit din sediul bancar si le-a spus agentilor ca tocmai a ucis 4 persoane. Ulterior el a fost preluat de politia regionala Mossos de d'Esquadra.

In momentul in care era retinut de agentii politiei locale, martorii sustin ca autorul celor 4 crime care au socat linistitul orasel catalan, a spus "Eu acum sunt multumit".

Presa spaniola il descrie pe criminal ca fiind un barbat destul de solitar, vanator, si care locuia cu tatal sau in alta localitate din apropiere. Din primele informatii, se crede ca motivul crimelor ar fi putut fi de natura economica. Pere P.P. era poreclit si "Seriful", pentru ca adesea, potrivit unor vecini, se plimba imbracat ca un cowboy, cu pistol si o stea de serif.