Doi adolescenti din satul Isfiya, in masivul muntos Carmel (nordul Israelului), au fost arestati, fiind suspectati ca au provocat "din neglijenta" incendiul care devasteaza zona de joi dimineata, a anuntat sambata politia, citata de AFP.

Cei doi tineri, in varsta de aproximativ 15 ani, sunt banuiti ca au provocat incendiului dupa ce nu au stins un foc pe care il facusera intr-o poiana, pentru un picnic, a precizat radioul public.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei, se pare ca neglijenta unei familii este la originea dezastrului", anuntase anterior un oficial al politiei din regiunea nord, Roni Attia.

Incendiul care devasteaza padurile din muntele Carmel a ucis 41 de oameni si a distrus 5.000 de hectare si cinci milioane de arbori, potrivit Oficiului pentru paduri.

Pe de alta parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a multumit presedintelui palestinian Mahmoud Abbas pentru ajutorul oferit de protectia civila palestiniana in lupta impotriva incendiului.

Presedintele palestinian "a prezentat condoleante poporului din Israel pentru victime si a anuntat ca a fost fericit sa ofere tot sprijinul necesar", intr-o convorbire telefonica cu Netanyahu, se arata intr-un comunicat oficial israelian.

Primul ministru "i-a multumit pentru oferta, subliniind ca vecinii trebuie intotdeauna sa se ajute", se arata in comunicat. Netanyahu l-a anuntat pe presedintele Abbas ca Israelul "se va dota cu o flotila de lupta impotriva incendiilor care va fi si la dispozitia palestinienilor, in caz de nevoie".