Clericul radical islamist Omar Bakri Mohammed, un important membru al retelei al-Quaida, a fost arestat, duminica, in Liban, la 3 zile dupa ce fusese condamnat, in lipsa, de un tribunal militar libanez, alaturi de alte 21 de persoane, la inchisoare pe viata pentru terorism, anunta Reuters. Omar Bakri a fost arestat abia dupa un schimb de focuri cu fortele de ordine, el refuzand sa se predea in momentul in care fortele de securitate au incercuit locuinta sa din Tripoli.

Omar Bakri MohammedFoto: Reuters

Omar Bakri Mohammed are dreptul sa faca recurs impotriva recentei sentinte de inchisoare pronuntate in cazul sau.

Bakri este cetatean libanez de origine siriana si locuieste pe teritoriul Libanului de 5 ani, dupa ce a trait, timp de 20 de ani, pe teritoriul Marii Britanii. In urma cu 5 ani insa, el a primit interdictie de a mai intra in Marea Britanie, dupa ce a calificat in mod public atentatele de la 11 septembrie drept "magnifice".

In urma cu un an, o grupare extremista islamica din Marea Britanie, condusa de un adept al lui Omar Bakri Mohammed, a cerut ca Palatul Buckingham sa fie transformat in moschee, membrii gruparii sustinand ca au dovezi istorice care contrazic dreptul reginei Marii Britanii de a locui pe proprietatea regala.