Patru persoane si-au pierdut viata, dintre care un bebelus de trei luni, in accidentul ecologic, in urma caruia aproximativ 700 de mii de metri cubi de reziduuri chimice au inundat satul Kolontar, a anuntat primarul localitatii, citat de MTI.

Dezastru in UngariaFoto: Agerpres

Toate cele patru victime erau din Kolontar iar echipele de salvare mai cauta inca patru persoane date disparute, a adaugat primarul.

Aproximativ 700.000 de metri cubi de reziduuri chimice s-au scurs luni dintr-un rezervor avariat. Nivelul reziduurilor atingea doi metri in anumite zone marti la pranz, in apropierea orasului Devecser, unde 230 de case si 19 strazi au fost inundate.

Incidentul a avut loc in districtul Veszprém

Incidentul a avut loc in districtul Veszprém

Foto: Google Maps

Aproape 90 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma arsurilor chimice, a anuntat primarul din Devecser. Alimentarea cu gaz, energie electrica si apa a fost taiata in aproape tot orasul.

Procesul de eliminare a consecintelor accidentului va dura ani, estimeaza expertii, avertizand totodata ca reziduurile scurse in afluentii Dunarii risca sa ajunga in apele fluviului.

Update: Guvernul ungar a decretat starea de urgenta pentru districtele Veszprem, Gyor-Moson-Sopron si Vas. Scurgerea rosiatica provocata de explozia unui rezervor apartinand unei fabrici de alumina a provocat o catastrofa ecologica ce ameninta mii de persoane, relateaza AFP.