Un britanic a fost condamnat miercuri la noua saptamani de inchisoare de un tribunal din Anglia, dupa ce si-a ucis hamsterul intr-un cuptor cu microunde, anunta AFP. Anthony Parker, in varsta de 29 de ani, a recunoscut ca, beat fiind, a introdus animalul un cuptor, in cursul unei certi cu logodnica sa.

"Nu am vrut sa-l omor. Era cel mai bun hamster pe care l-am avut vreodata, se chema Suzie", a explicat el, in fata curtii.

Intr-o prima etapa, el a sustinut ca nu-si mai aduce aminte de incident, dar ulterior a pledat vinovat la acuzatiile de provocare de suferinte inutile unui animal.

Politia a gasit animalul, cu buzele arse si cu ochii opaci, intr-o pubela de langa domiciliul acuzatului, iar rezultatele autopsiei au aratat ca hamsterul a fost ucis prin radiatii.

"Acest barbat era atat de beat incat a introdus hamsterul in cuptorul cu microunde si l-a ucis", a rezumat Neil Taylor, reprezentantul parchetului, in fata tribunalului din Hartlepool.

Avocatului lui Parker a pledat ca acuzatul nu mai fusese condamnat niciodata pentru cruzime si a subliniat ca Suzie a murit repede iar "suferinta sa a fost scurta".