Un pasager a murit si alti 114 au fost raniti dupa ce un avion a fost lovit de un fulger si s-a prabusit in timpul manevrelor de aterizare pe o insula din Columbia, luni dimineata, transmite CNN. Aparatul s-a rupt in cel putin doua bucati in momentul in care a aterizat pe insula San Andres, a declarat guvernatorul Pedro Gallardo.

Incident aviaticFoto: Agerpres

"A fost un miracol si ar trebui sa-i multumim lui Dumnezeu", a declarat guvernatorul, referindu-se la faptul ca doar o persoana a murit in urma incidentului.

CNN precizeaza ca la bordul aparatului Boeing 737-700 se aflau 131 de persoane: 121 de adulti, patru minori si sase membri ai echipajului. Avionul decolase din Bogota.

Ronald Tascon, director al Autoritatii Aviatice Civile din Columbia, a declarat ca 114 persoane au fost ranite in accident, cinci dintre ele avand rani grave.

Oficialii sustin ca avionul ar fi fost lovit de fulger in timp ce se pregatea sa aterizeze pe aeroportul Gustavo Rojas Pinilla de pe insula aflata la circa 190 de km de coasta nicaraguana.

Colonelul David Barrero, comandantul Grupului aerian din Caraibe, a declarat ca "talentul pilotului a facut ca avionul sa nu se loveasca de cladirile din aeroport".

Aparatul apartine companiei columbieneAires airlines.

Pista aeroportului a fost inchisa pentru ca echipele de interventie sa indeparteze bucatile de avion.