Trei soldati libanezi si un ziarist de aceeasi nationalitate au decedat marti, in urma unui schimb de focuri dintre armata israeliana si cea libaneza, in zona de granita, anunta Reuters, care citeaza surse din serviciile de securitate.

Televiziunea pro-Hezbollah Al Manar afirma anterior ca si un ofiter israelian de rang inalt si-ar fi pierdut viata in ceea ce pare a fi cel mai grav incident dintre cele doua tari de la razboiul dus de Israel impotriva Hezbollah in 2006.

Agentiile internationale de stiri au anuntat ca armata israeliana a bombardat granita de sud a Libanului. Conflictul s-a declansat dupa ce "israelienii au dorit sa taie un copac in Liban".

Politia israeliana a negat insa ca ar fi tras doua rachete din Liban in nordul Israelului.

Misiunea ONU din zona a indemnat fortele celor doua state la "cumpatare maxima".

"Totul a inceput cand israelienii au dorit sa taie un copac in Liban, armata libaneza a tras focuri de avertizare iar acestia au raspuns prin bombardamente," a declarat o sursa de securitate.

Potrivit unor surse, soldatii libanezi au tras asupra inginerilor armatei israeliene care lucreaza la granita, iar trupele au ripostat.

Zona frontierei de sud a Libanului este dominata de miscarea Hezbollah. In sudul Libanului sunt plasate si trupe ale armatei libaneze, alaturi de reprezentanti ONU pentru mentinerea pacii.