Un judecator din Marea Britanie a condamnat la cinci ani de inchisoare un barbat gasit vinovat ca a incercat sa vanda faimosul hotel Ritz din Londra pentru 250 de milioane de lire sterline, transmite AFP. Anthony Lee, un sofer de camion fara serviciu, a fost acuzat ca a pus la cale "o inselatorie elaborata si scandaloasa" in care a convins un dezvoltator imobiliar sa-i dea peste un milion de lire, ca parte a unei false intelegeri ca-i va vinde hotelul.

Lee l-a convins pe Terence Collins, un potential cumparator, ca este un "prieten si asociat apropiat" al fratilor Barclay, proprietarii celebrului hotel Ritz din Picadilly.

Procurorii sustin insa ca Frederick si David Barclay nu au auzit niciodata de Lee si nu erau la curent cu incercarea acestuia de "a vinde" hotelul.

In 2006, Collins i-a dat lui Lee peste un milion de lire sterline, primite de la un miliardar olandez, pentru a se asigura de bunul mers al negocierilor. AFP scrie insa ca afacerea nu s-a materializat iar banii nu au fost returnati.

Lee a sustinut in fata judecatorilor ca banii primiti de la Collins proveneau dintr-o alta afacere imobiliara incheiata de cei doi. Un juriu l-a gasit insa vinovat de obtinerea de bani prin inselaciune.

Lee si prietenul sau, Patrick Dolan, au fost absolviti de acuzatia de escrocherie. Avocatul lor, Conn Farrell, a fost si el declarat nevinovat.