Autoritatile din statul mexican Nuevo Leon au declansat o ancheta dupa ce au descoperit cel putin 38 de cadavre in noua gropi comune, transmite CNN. Potrivit procurorului general al statului, Alejandro Garza y Garza, unele dintre cadavre au fost ingropate in ultimele 15 zile.

Agentia de presa Notimex a relatat ca anchetatorii au descoperit ramasite arse de cadavre, fragmente de oase si urme de foc. Cadavrele par sa fi fost arse in butoaie de otel, sustin oficialii.

Cele mai multe dintre cadavre erau ale unor barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar multi dintre acestia aveau tatuaje, au afirmat anchetatorii.

Garza a precizat ca zona in care au fost gasite cadavrele se intinde pe circa 3 hectare, in regiunea Juarez, foarte aproape de Monterrey, capitala statului.

Conform informatiilor transmite de Notimex, autoritatile incearca sa descopere daca mai exista gropi comune in zona.

Autoritatile efectueaza in prezent teste ADN pentru a identifica victimele.

Incepand din luna mai, autoritatile din Mexic au descoperit gropi comune in statele Tamaulipas, Guerrero si Quintana Roo, iar oficialii sustin ca ele sunt legate de razboiul dintre traficantii de droguri.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 22.700 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Intr-un interviu acordat in ianuarie HotNews.ro, ziaristul Malcolm Beith, care scrie din Mexico City pentru Newsweek si alte publicatii, a declarat ca violenta din Mexic poate fi oprita: "Chiar si unii dintre marii traficanti de droguri incearca sa-i puna capat, deoarece le aduce o publicitate pe care nu si-o doresc. Mijlocul de a opri violentele este acela ca una dintre gruparile principale sa preia controlul asupra intregului trafic de droguri din Mexic sau sa ajunga la o intelegere cu celelalte organizatii printr-un acord in stilul celor realizate intre mafioti. Totusi, pana cand acest lucru se va intampla, exista foarte putine lucruri pe care le pot face autoritatile pentru a preveni violenta".