Un mecanic si fost gunoier in California, in varsta de 57 de ani, a fost arestat miercuri la Los Angeles, fiind suspectat ca a comis 11 crime in perioada 1985-2007, victimele sale fiind in special femei de culoare, anunta Mediafax, citand AFP. Prezentat ca "incantator" si "foarte amabil" de catre vecini, Lonnie David Franklin Jr. a fost arestat in fata casei sale din South Los Angeles, unul dintre cele mai sarace cartiere ale metropolei.

Criminalul este supranumit "Grim Sleeper", pentru ca si-a intrerupt seria de crime intre 1988 si 2001.

Zece dintre cele 11 victime erau femei afroamericane, majoritatea prostituate. Unele dintre ele fusesera violate inainte de a fi ucise cu un pistol. Cadavrele lor au fost in general gasite in zone dezafectate sau containere de gunoi din South Los Angeles si localitatea invecinata, Inglewood.

O femeie care a supravietuit in 1988 l-a descris pe agresor ca un barbat de culoare in varsta de aproximativ 20-30 de ani. El a atras-o in masina sa, i-a tras un glont in piept si a violat-o inainte de a o arunca din automobil.

Directorul LAPD, Charlie Beck, prezent in momentul arestarii, a declarat ca echipele sale "nu au renuntat niciodata la ancheta, niciun minut. Munca lor asidua a condus astazi la arestarea acestui criminal". Politia a reusit identificarea suspectului cu ajutorul analizelor ADN.