Peste 100 de clovni profesionisti au demonstrat pe strazile din San Salvador pentru a protesta fata de asasinarea unui barbat de catre doi "clovni impostori", transmite LiveLeak, citand un material SkyNews. "Clovnii adevarati nu sunt criminali", au strigat artistii.

Clovni adevaratiFoto: Captura LiveLeak

Clovnii au marsaluit pe artera principala din capitala salvadoriana, protestand fata de asasinatul de luni. Un barbat care calatorea intr-un autobuz a fost ucis de doi "falsi" clovni dupa ce a refuzat sa le dea banii. El a fost impuscat de cinci ori in fata si in stomac. Asasinii i-au jefuit apoi pe ceilalti pasageri. Politia nu are niciun suspect in acest caz.

"Prostestam astazi pentru ca oamenii sa stie ca nu suntem criminali. Cei care au facut aceasta crima nu sunt clovni. Din nefericirre, ne-au folosit costumele si machiajul pentru a comite un act ingrozitor", a declarat Ana Noelia Ramirez, un clovn profesionist.

Liderul sindicatului clovnilor, Carlos Vasquez, a confirmat o initiativa ce prevede emiterea de legitimatii speciale pentru clovnii adevarati. El a cerut politiei sa-i aresteze pe clovnii care nu au un astfel de documente.

Potrivit informatiilor oferite de Live Leak, clovnii sunt o priveliste familiara in autobuzele si pe strazile din El Salvador. Deseori, ei organizeaza spectacole in intersectiile aglomerate, pentru pasagerii din masinile care asteapta la semafoare.

Artistii sunt insa ingrijorati ca ar putea fi asociati de opinia publica cu lumea infractorilor din El Salvador, o tara unde zilnic au loc cel putin 10 asasinate din cauza drogurilor si a luptelor dintre bandele de criminali.

Dupa violentul razboi civil care s-a terminat in 1992, tara incearca inca sa-si revina. O mare parte din piata muncii e formata din artistii de strada, intre care si clovni.