Opt turci si un american de origine turca au fost omorati in atacul israelian asupra flotilei cu ajutoare umanitare care se indrepta spre Fasia Gaza. Cei noua activisti au fost impuscati mortal, transmite AFP. Intre timp, Israelul a respins rezolutia Consiliului ONU pentru drepturile omului, care aproba o ancheta internationala asupra raidului impotriva flotei umanitare pentru Fasia Gaza.

Oficialii israelieni au declarat ca aceasta instanta nu are nicio "autoritate morala". "Autoritatea acestui Consiliu, care ataca inca o data, de o maniera obsesiva, Israelul, a atins nivelul de zero absolut", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al ministerului Afacerilor Externe, Ygal Palmor. Potrivit acestuia, tari precum "Djibuti, Pakistan, Cuba sau Arabia Saudita nu se pot prezenta drept aparatori ai drepturilor omului, pe care le violeaza in mod frecvent".

Circumstantele confruntarii raman asadar inca neclare. Israelul afirma ca soldatii nu au facut decat sa raspunda la atacul declansat de pasageri, actionand astfel in legitima aparare, pentru a-si apara vietile. Militantii pro-palestinineni spun insa exact contrariul.