Partidul Popular din Badalona revine in scandalul brosurilor cu mesajul "Nu vrem romani". Dupa ce liderul local al partidului, Xavier Garcia Albiol, a impartit pe strada astfel de brosuri, starnind un adevarat scandal, acesta a adaugat ca gestul este absolut justificat, pentru ca sunt tigani care au venit in Spania doar pentru a comite infractiuni, potrivit Barcelona Reporter.

El a explicat ca fotografiile din brosura au fost alese pentru a arata problemele reale ale societatii si i-a numit pe cei care il acuza de xenofobie "farisei" care "ignora realitatea sau nu vor sa o vada". Brosura prezinta imaginea a doua femei care au capul acoperit de baticuri, alaturi de mesajul "Cartierul tau este sigur?". In interiorul pliantului, sub un titlu mare "Securitate" si logo-ul partidului, sunt prezentate mai multe fotografii in care sunt surprinse un accident de masina, o strada murdara si o fotografie a unui balcon in care se vad inghesuiti sase imigranti.

Presedintele Partidului Popular din Badalona, Xavi Garcia Albiol, a explicat ca scopul acestei actiuni este de a face cunoscuta o problema majora cu care se confrunta municipalitatea. "Grupurile de tigani romani s-au instalat in oras pentru a comite infractiuni, pentru a fura si creeaza multe probleme", a continuat Albiol. Acesta a precizat, totusi, ca nu poate extinde aceste acuze la toti imigrantii romani, adaugand ca "majoritatea au venit in Badalona ca sa munceasca si sunt oameni cinstiti".