Angajatii Serviciului de Informatica din cadrul Cailor Ferate Franceze sunt indemnati de sindicate sa ia parte, joi, la un protest impotriva proiectului de joint-venture cu IBM. Sindicatele se tem ca proiectul va duce la relocari masive a locurilor de munca. Mai exact, 700 de locuri de munca din cadrul serviciului informatic ar urma sa fie relocate in Romania si India, in termen de un an, scrie Le Monde.

Rolul viitorului joint-venture ar urma sa fie acela de a scadea drastic costul serviciului informatic, care numara o mie de angajati în Franţa, iar IBM ar intentiona să reducă la jumătate costurile, lucru care, estimeaza sindicatele, nu s-ar putea face decat cu ajutorul unei relocari masive a locurilor de munca.

Conform documentelor publicate de către Cortis, site-ul administrat de adversarii viitorului jont-venture, proiectul ar presupune relocarea a peste 700 de locuri de munca in Romania si India, in urmatorul an. Transferul de posturi catre viitorul joint-venture ar urma sa inceapa la sfarsitul acestei luni.