Aproape 1000 de cetateni au protestat, miercuri dupa-amiaza, din cauza inchiderii unei fabrici din care au furat ani la rand. Disperati de furturile permanente si criza financiara, proprietarii fabricii locale de constructii de masini au decis s-o inchida, scrie Agerpres.

Cand angajatii au venit insa sa scoata utilajele care au ramas, au fost intampinati de sute de romi din zona care i-au alungat cu pietre.

"De douazeci de ani furam fier de aici, iar ei vor sa ne ia painea", a spus unul dintre participantii la protest, citat de ziarul sofiot Standart.

Potrivit cotidianului protestatarii nu doar isi exprimau nemultumirea, ci fiecare dintre ei a luat cate ceva din fabrica. Protestul neobisnuit s-a incheiat abia dupa interventia politiei.

Directorul companiei "Romex car" Petar Proboiski a spus ca decizia pentru inchiderea fabricii a fost luata dupa ce pe 5 februarie au fost furate firele de curent electric.

Conducerea fabricii a incercat sa le inlocuiasca cu noi, dar povestea s-a repetat de cateva ori. Proboiski afirma ca locuitorii din zona fura in fiecare noapte din fabrica, ceea ce face imposibila functionarea ei.