Amnesty International a intervenit pentru a opri executia unui libanez condamnat la moarte pentru "vrajitorie" in Arabia Saudita. Intr-o declaratie publicata joi, organizatia neguvernamentala internationala care are scopul de a promova drepturile omului condamna verdictul procesului la care a luat parte barbatul si cer eliberarea imediata a lui Ali Hussain Sibat, un fost prezentator de televiziune ce avea o emisiune pe postul Sheherazade din Beirut.

Conform avocatului lui Sibat, barbatul in varsta de 48 de ani impreuna cu cei cinci copii ai sai preziceau viitorul in emisiunea pe care acesta o prezenta si oferea sfaturi celor din audienta.

Avocatul, May El Khansa, a declarat pentru CNN ca Sibat a fost arestat in Arabia Saudita de catre politia religioasa, cunoscuta si sub numele de Mutawa'een, si acuzat de "vrajitorie" in 2008 cand acesta a vizitat tara.

Fostul prezentator a fost condamnat la moarte in noiembrie 2009 de catre o curte din Medina. Conform lui El Khansa, Sibat a facut apel la verdict, insa pe 10 martie curtea de judecata a dat acelasi verdict.

Judecatorii din Medina au declarat ca barbatul isi merita sentinta deoarece a practicat magia neagra pe o perioada indelungata de timp. Acestia au mai adaugat ca sentinta lui Sibat este un exemplu pentru alte persoane care ar practica astfel de ritualuri.