Camera Reprezentantilor din Statele Unite a respins, cu majoritate de voturi, rezolutia care ii cerea presedintelui Barack Obama sa retraga toti soldatii americani din Afganistan - relateaza France Presse.

In document, liderului de la Casa Alba i se solicitase retragerea trupelor americane din Afganistan "nu mai tarziu de 30 de zile de la adoptarea rezolutiei". In cazul in care presedintele american considera foarte periculos sa retraga fortele americane inainte de sfarsitul acestei perioada - se preciza in textul rezolutiei - aceasta retragere urmeaza a fi efectuata pana la 30 decembrie 2010.

"Daca noi ne retragem, atunci vom fi in fata perspectivei unei intoarceri a talibanilor la Kabul" - a declarat presedintele Comisiei de Afaceri Externe, Howard Berman, care considera ca aceasta decizie nu este un "lucru responsabil de facut".

52% dintre americani se pronuntau impotriva razboiului din Afganistan, in timp de 47% dintre ei sunt de acord cu prezenta trupelor americane in aceasta tara, potrivit unui sondaj efectuat la inceputul acestui an de CNN. Potrivit acestui studiu, 61% dintre americani au aprobat decizia presedintelui Obama de a trimite, suplimentar, 30.000 de militari americani pentru a continua lupta impotriva talibanilor.