Presedintele american, Barack Obama, a fost reprezentat, intr-un document intern ce apartine Partidului Republican, ca personajul malefic "Joker" din filmul Batman, scrie FoxNews.

Documentul apartinand Comitetului Republican National, ce avea ca scop colectarea de fonduri, a fost dezvaluit online de publicatia Politico.com

Documentul, o prezentare de 72 de pagini in PowerPoint, ii indeamna pe cetateni sa se impotriveasca "socialismului promovat de Barack Obama". "Salvati tara de tendintele socialiste", mai scrie in documentul republicanilor.

In acelasi document, Nancy Pelosi, presedinta Camerei Reprezentantilor, este asemanata cu personajul "Cruella De Vil" din filmul "101 dalmatieni", iar Harry Reid, liderul majoritatii democrate din Senat este comparat cu personajul animat "Scooby Doo".

"Acest lucru nu este normal. Atunci cand incerci sa strangi fonduri trebuie sa ai niste argumente foarte bune, iar folosirea unor astfel de tactici nu trebuie incurajata", a declarat senatorul republican John Thune.

Presedintele Partidului Republican, Michael Steele, a declarat intr-un interviu pentru FoxNews ca imaginile prezentate sunt neadecvate, iar mesajul pe care il transmite acest document "nu este chiar atragator".